Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie do specjalistów od elektroniki rowerowej znających rozwiązanie Bosch Smart System: czy do roweru wyposażonego w System Controller z Mini Remote można dodać wyświetlacz Kiox 300 lub Kiox 500? Jeżeli tak, to jak to podłączyć?

Napisano

Rozkminiałem jak Kiox 300 połączyć z Purion 200 e moim ebiku. Odpinamy kabelek od Puriona i podłączamy do Kioxa. Następnie dodatkowym, ktory należy zakupic (60zł) łączymy Kiox (ma dwa gniazda) z Purionem, i to wszystko. Myślę,  że w Ciebie będzie tak samo. Jeszcze tego nie mam, ale jak mnie najdzie kupię Kiox 300, uchwyt do niego i kabelek.

Napisano

Ooo, to brzmi obiecująco. Z tym że nie wiem czy taka sama konstrukcja zadziała w przypadku System Controller'a (on ma tylko diody, a Purion 200 jest jednak normalnym wyświetlaczem).  A mogę wiedzieć gdzie udało Ci się znaleźć jakieś informacje na ten temat? Jakaś dokumentacja serwisowa Boscha, czy tez inne źródło?

Napisano (edytowane)

Sprawdzone w salonie podczas oglądania roweru z Purion 200. Na moje pytanie o taką możliwość, sprzedawca podłączył Kiox 300 i wszystko pięknie działało. System rozpoznał Kioxa i na Purionie były tylko wyświetlane stałe informacje, już nie pamiętam jakie, ale to bez znaczenia. Jestem przekonany, że w Twoim przypadku będzie podobnie. 

Edytowane przez 2marekm
Napisano

Dzięki za informacje. Udam się więc do salonu rowerowego, mając nadzieję, że trafię na ogarniętego sprzedawcę, który będzie chętny do przeprowadzenia takiej próby 😀