J0ker Napisano 12 Maja Napisano 12 Maja (edytowane) Cześć. Chcę kupić nową przerzutkę tylną, bo obecna się pokrzywiła i nie jestem w stanie jej wyprostować. Manetki: przód - SRAM X-5 3-biegowa tył - SRAM X-5 8-biegowa Przerzutki: przód - SRAM 3.0 tył - SRAM X-5 Do tego Korba Truvativ Fived 42-32-22, kaseta Shimano CS-HG31-8 i łańcuch SRAM PC830. Myślałem, żeby kupić po prostu taką samą przerzutkę tj. używaną SRAM X-5, żeby nie było problemów z kompatybilnością, ale teraz patrzę, że za niecałe 50 zł idzie dostać nową X-4, więc wybór wydaje się być oczywisty. No chyba, że jest sens dopłacić do nowej X-5, która kosztuje niecałe 140 zł? Wtedy wolałbym wersję ze średnim wózkiem, ale wyczytałem, że jest taki parametr jak pojemność przerzutki i z moich obliczeń wynika, że potrzebuje 41T, czyli wychodzi na to, że X-5 ze średnim wózkiem nie podejdzie? Tylko znowu wydaje mi się, że producent podając wartość np. 36T określa nim maksymalną liczbę zębów w kasecie, więc z moją kasetą 32T powinno wszystko hulać? Edytowane 12 Maja przez J0ker Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi