Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, od kilku dni szukam dla Siebie roweru elektrycznego do jazdy mieszanej. Po górach, polach i trochę asfaltu jak będzie trzeba. Rozmiar L i koła 29", amortyzowany z przodu i tyłu. Z dobrym zasięgiem w terenie ze wzniesieniami. Jazda rekreacyjna dla początkującego, mam małe wymagania :)

Proszę o jakieś sprawdzone propozycje. 

Ewentualnie mogę zwiększyć budżet jak będzie dobry argument.

Przypadł mi do gustu najbardziej: Specialized Turbo Tero X 5.0 2023 lub Haibike AllTrail 6. Cenowo niestety poza zakresem $$

Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

Z tych co podałeś to podszedł mi:

Hercules Nos FS 1.1 https://www.bike-discount.de/en/hercules-nos-fs-1.1 

No i rowery z Decathlona bo mam pod nosem i raty 0%, tylko z tego co widzę mają 10 przełożeń?

Napisano

Bardzo dobry wybór przy Twoich możliwościach finansowych na rower. 
Z Decathlon proponuję … 520 … i w miarę czasu wymienisz hamulce. 
Natomiast te Rockridery są propozycją poprzez możliwość rat i serwisu. 
Najlepszym wyborem byłby Render. 
Ilością przełożeń nie przejmuj się, nadrobisz wspomaganiem. 
Gdybyś kupował u niemców to płać PayPal, Revolut bo masz wtedy jakąś gwarancję płatnośći. 
To tylko gdyby były jakieś obawy i opory w sumie bezzasadne bo sklep jest pewny w 100%

Napisano

Radon Render 8 ale z większą baterią do mnie przemawia. Jest coś podobnego na polskim rynku z tym silnikiem i baterią w przybliżonym zakresie cenowym?

Napisano

Koła 27,5 i 29, ale to okay. 
W późniejszym czasie hamulce będą do wymiany, albo nie. 
To samo z damperem, przód i tył, albo nie. 
Wszystko w tym rowerze jest adekwatne do ceny. Kupuj i jeździj.