thorcik Napisano Czwartek o 14:41 Napisano Czwartek o 14:41 Jak w temacie - mam piastę Novatec D792, QR 9mm, Centrelock. Odkręciłem nakrętkę od strony nienapędowej, wypchnąłem oś z bębenkiem i nie jestem w stanie go zdjąć z osi. Teoretycznie, zgodnie z materiałami z yt, powinno po prostu zejść, u mnie "za Chiny" nie chce, ani drgnie Mam bębenek MS na podmiankę tylko trzebaby najpierw zdjąć obecny. Względnie zamówię nową oś ale wiadomo - dziś wolne, w sobotę wolne, będzie dopiero po weekendzie. Tak to wygląda: Cytuj
KSikorski Napisano Czwartek o 15:24 Napisano Czwartek o 15:24 Gdybyś miał takie narzędzie to by dało się podstawić pod bębenek nasadkę i próbować wybić oś: https://bitul.pl/pl/p/NARZEDZIE-DO-DEMONTAZU-OSI-PIAST-1215-HB062/382 1 Cytuj
thorcik Napisano Czwartek o 15:34 Autor Napisano Czwartek o 15:34 Ech, a patrzyłem na nie jak robiłem zakupy w Bitulu i pomyślałem, że mi niepotrzebne. Cytuj
KSikorski Napisano Czwartek o 16:04 Napisano Czwartek o 16:04 To musiałbyś mieć kawałek pasującej rurki miedzianej, mosiężnej lub aluminiowej... 1 Cytuj
thorcik Napisano Piątek o 22:56 Autor Napisano Piątek o 22:56 Jak sobie poobracam tą osią to widać, że prosta to ona może była kiedyś. To już sobie spokojnie poczekam na dostawę nowej, szkoda w takim paździerzu rzeźbić Cytuj
thorcik Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu Przyszła nowa oś, bez problemu złożyłem całość 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi