kacper1994 Napisano 22 Kwietnia Napisano 22 Kwietnia (edytowane) Cześć, szukam dla siebie pierwszego roweru z barankiem. Mam 185 cm i 95 kg .Obecnie jeżdzę na trekingu, głównie po asfalcie i ścieżkach rowerowych bo strach tym zjechać gdzieś np na drogę pożarową. Chciałbym jeżdzić głównie po asfalcie ale zjazd w las też mnie interesuje. Mogę zakładać, że bedzie to 70/30 dla asfaltu. I przez to zastanawiam się czy iś bardziej w gravela czy w szosę enduance ale żeby włożyć szerszą oponę? Mogłbym liczyć na jakieś rady? na razie jedyny rower jaki mam upatrzony to Unibike Geos. Edytowane 22 Kwietnia przez kacper1994 Cytuj
Mihau_ Napisano 22 Kwietnia Napisano 22 Kwietnia Wszystko zależy jak wymagający będzie teren po jakim chcesz jeździć. Jeśli jakieś ubite drogi czy szutry to szosa z szerszą oponą podoła, jeśli piach, błoto i bezdroża to lepiej celować w gravela. Cytat Obecnie jeżdzę na trekingu I jakiej szerokości masz tam opony, że strach z asfaltu zjechać? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi