Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, 
Zaczynam rozglądać się za rowerem MTB elektrycznym, ale kompletnie nie znajomy z tematem. 
Jestem typowym gościem 30 lat który szuka sobie nowego hobby: 
172cm, 70kg, wysportowany, amator

Cele: las, lekkie skoki, sporadyczne długie wyjazdy na jakieś mazury/proste góry i rzadko do pracy po asfalcie.

Póki co wybrałem ten model: https://kross.pl/grist-boost-1-0-730-niebieski-czarny-matowy
Ale zwróciłem uwagę, że mało kto poleca rowery tej marki, często coś zagranicznego? Nie warto? 

Dodam, że mogę coś tam naprawić w rowerku, ale raczej celuje w serwisy na miejscu (akurat Krossa mam obok).
I raczej chce kupic cos co na pierwszy czas nie potrzebuje żadnej modyfikacji, zmian i ulepszenia.

I jak dodatkowe cos: czy istnieją modele w których można wyjąć baterie i ładować oddzielnie? Powiedzmy zostawiam rower w garażu, a ładuje oddzielnie w mieszkaniu.

Edytowane przez DakMud
Uzupewniam
Napisano

"MTB elektrycznym"

"szuka sobie nowego hobby"

"wysportowany"

"Cele: las, lekkie skoki, sporadyczne długie wyjazdy na jakieś mazury/proste góry i rzadko do pracy po asfalcie"

To nie lepiej fajnego, lekkiego analoga...? Może nie na temat, ale jestem bardzo ciekawy.

Napisano

Bardziej celuje w elektryka, jednak daje to dobrego pusha
Jeździłem testowo i byłem mega zaskoczony, jak dobrze to daje busta nawet na zwykłym jedzeniu po piasku, a stąd i więcej przyjemności
+ na zwykłym można spocić się nawet w drodze do pracy