WolnaPolska Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia Dzień dobry, Podczas czyszczenia łańcucha, chciałem przerzucić na najmniejszy bieg z przodu w opisanym rowerze, ale mimo ustawienia na manetce tego biegu, mechanizm nie przerzucił go, choć wykazywał chęć aby to zrobić, więc łańcuch pozostał na 2 biegu z przodu, z którego próbowałem przerzucić go na 1 bieg. Drodzy forumowicze, czy macie jakieś porady z czego może to wynikać i jak rozwiązać ten problem? Byłbym bardzo wdzięczny za wasze uwagi i porady, tego tematu dotyczące. Liczę na waszą odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj
WolnaPolska Napisano 17 Kwietnia Autor Napisano 17 Kwietnia Sprawdziłem to dokładniej i z najmniejszego na środkowy i odwrotnie, nie mogę przerzucić, ale z najmniejszego na największy i odwrotnie, już tak. Co poradzicie w tej sytuacji? Cytuj
chudzinki Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia Dla mnie są dwie niejasności: To przerzuca z najmniejszej na największą pomijając środkową...? Wcześniej było wszystko w porządku? Cytuj
WolnaPolska Napisano 17 Kwietnia Autor Napisano 17 Kwietnia 1. Mniej więcej tak to wygląda, że przechodzi z największej, bardzo płynnie przez środkową i dostaje się na najmniejszą. Gdy ustawi się na środkową choćby na sekundę, to już nie chce przerzucać potem na najmniejszą. 2. 8-9 miesięcy temu, był podobny problem. Nie umiałem sobie sam z nim poradzić , więc oddałem rower do seriwsu i przez 1-1,5 miesiąca jeżdżenia był spokój, a potem rower stał około 7 miesięcy nieużywany i znowu coś jest nie tak z tym przrzucaniem. Cytuj
chudzinki Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia (edytowane) Bardzo to dziwne żeby przez stanie coś się zepsuło... Proponuję wyregulować wszystko od początku wg jakiegoś filmiku - przykładowy Edytowane 17 Kwietnia przez chudzinki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi