Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, 

Podczas czyszczenia łańcucha, chciałem przerzucić na najmniejszy bieg z przodu w opisanym rowerze, ale mimo ustawienia na manetce tego biegu, mechanizm nie przerzucił go, choć wykazywał chęć aby to zrobić, więc łańcuch pozostał na 2 biegu z przodu, z którego próbowałem przerzucić go na 1 bieg. Drodzy forumowicze, czy macie jakieś porady z czego może to wynikać i jak rozwiązać ten problem? Byłbym bardzo wdzięczny za wasze uwagi i porady, tego tematu dotyczące. Liczę na waszą odpowiedź.

Pozdrawiam

Napisano

Sprawdziłem to dokładniej i z najmniejszego na środkowy i odwrotnie, nie mogę przerzucić, ale z najmniejszego na największy i odwrotnie, już tak.

Co poradzicie w tej sytuacji?

Napisano

1. Mniej więcej tak to wygląda, że przechodzi z największej, bardzo płynnie przez środkową i dostaje się na najmniejszą. Gdy ustawi się na środkową choćby na sekundę, to już nie chce przerzucać potem na najmniejszą. 

2. 8-9 miesięcy temu, był podobny problem. Nie umiałem sobie sam z nim poradzić , więc oddałem rower do seriwsu i przez 1-1,5 miesiąca jeżdżenia był spokój, a potem rower stał około 7 miesięcy nieużywany i znowu coś jest nie tak z tym przrzucaniem. 

Napisano (edytowane)

Bardzo to dziwne żeby przez stanie coś się zepsuło...

Proponuję wyregulować wszystko od początku wg jakiegoś filmiku - przykładowy 

Edytowane przez chudzinki