Mikeey94 Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia Witam chcę zrobić kompletny upgrade napędu (kaseta, przerzutka, korba, suport, łańcuch, manetka) w rowerze Trek Dual Sport 2 gen. 4. Zależy mi na tym żeby to było 1x12. Ogólnie nie jestem rowerowym świrem i nie znam się dobrze na rowerach dlatego proszę o pomoc, co byście mi polecili? Myślałem nad deore xt ale ludzie w internetach piszą za szeroka kaseta? tak? Nie wiem, proszę o pomoc w dobraniu najlepszego kompletu do 2 tysięcy. Dzięki. Cytuj
Wojcio Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Twoje ograniczenie z 1x12 to bębenek kasety. Na ten co masz kasety XT 12s nie założysz. Zmienić piastę albo całe koło albo dać kasetę od 11 zębów na zwykły bębenek np. suntour. Ale wtedy stracisz zalety HG+. Możesz wybrać mechaniczny zestaw Sram GX z kasetą 11-52, to będzie homogenicznie. Możesz też dać Cues 11s. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi