Raven94 Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca Witam. Jest to Kross Vento 5.0 2023 - https://kross.pl/vento-dsc-5-0-grafitowy-czarny-matowy Założone opony to Continental Ultra Sport 3 28mm. Jakie opony maxymalnie tutaj wejdą? Chciałbym 30-32mm potestować. Cytuj
TheJW Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca (edytowane) 30 powinny być na styk (zależnie od producenta), na 32 za mało miejsca. A z tyłu się zmieści? Edytowane 28 Marca przez TheJW 1 Cytuj
Raven94 Napisano 28 Marca Autor Napisano 28 Marca (edytowane) Tak z tyłu mam więcej miejsca. Chciałbym wrzucić CONTINENTAL Grand Prix 5000 30mm. Edytowane 28 Marca przez Raven94 Cytuj
TheJW Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca One mają 31mm szerokości, obecnie na takich jeżdżę. 1 Cytuj
Raven94 Napisano 28 Marca Autor Napisano 28 Marca I sie wyjasnilo. Chyba zaryzykuje nawet jezeli maja 31mm. Cytuj
Raven94 Napisano 28 Marca Autor Napisano 28 Marca (edytowane) Zgłupiałem...mam conti ultra sport 28mm a zarówno przód i tył suwmiarka pokazuje 30... Zdziwiłem się właśnie bo widziałem u kolegi gp5000 28mmi były wyraźnie węższe i postanowiłem użyć suwmiarki. O co tu chodzi? Tak samo o gp5000 30mm kolega wyżej pisze, że mają 31mm a wiele komentarzy na Amazon, że mają 27-28mm.... Edytowane 28 Marca przez Raven94 Cytuj
chrismel Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca Szerokość opony zależy od szerokości obręczy. Jak ktoś podaje wymiary opony powinien też podawać wymiary obręczy. Cytuj
Raven94 Napisano 28 Marca Autor Napisano 28 Marca (edytowane) Mam koła vision team 30. Z tego co czytam szerokość obręczy to okolo 24mm. Edytowane 28 Marca przez Raven94 Cytuj
chrismel Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca Interesuje Cię tylko szerokość wewnętrzna. Dla przykładu strona BTRR podaje szerokość opony Conti GP5000 AS 35C - 32-32.9 mm ale na obręczy o szerokości 17.8 mm. U mnie na obręczy o szerokości wewnętrznej 22 mm ta opona ma 34.9 mm. 1 Cytuj
Magaraszz Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca Kupując przeważnie masz 14dni zwrotu także korzystasz z tej metody i jedynie kilka groszy z przesyłek będziesz na minus, a przyjąć muszą skoro w terminie się wyrobisz. Co do zdjęcia wyżej osobiście uważam że 2mm z każdej strony widełek mógłbyś dołożyć aby było na styk. Ogólnie pytasz tylko o szerokość opony czy tak/nie wejdzie, napisz może co chcesz uzyskać tak minimalną zmianą szerokości? Możliwe że cały "zabieg" jest nie warty "świeczki" Cytuj
Raven94 Napisano 29 Marca Autor Napisano 29 Marca (edytowane) Miałem kupować do innego roweru opony ale stwierdziłem, że kupię do szosy a do drugiego, zapasowego crossa wrzucę te ultra sporty 28mm. Miałem włożone fabrycznie lugano 28, potem ultra sporty 25, aktualnie 28 i teraz chce jakieś lepsze opony i 30. Jeżdżę codziennie 12 km po mieście gdzie mam kostkę, krawężnik i dziurawy asfalt. Mam nadzieję, że te 2 mm więcej i zejście do 5-6 bar da po prostu lepszy komfort. Edytowane 29 Marca przez Raven94 Cytuj
Raven94 Napisano 2 Kwietnia Autor Napisano 2 Kwietnia Gp5000 30c mają równo 30mm na mojej obręczy. A ultra sporty 28c mają 30.3 xD Czy ta czerwona taśma musi być jeżeli używam detki a nie tubeless? Bo trochę mi w jedną stronę rantu schodzi, nie jest idealnie na srodku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi