saygon Napisano 13 Września 2024 Napisano 13 Września 2024 Cześć, dopiero co kupiłem gravela, a już chcę go sprzedać. to nie dla mnie. Pochylenie, rogi i trymowanie, dodatkowo brak amorka dyskwalifikuje go. Nadgarstki mnie bolały po 5 km. A lubię jeździć po górkach w lesie, czasem po piachu. Czasem ścieżkami leśnymi albo ścieżkami rowerowymi. Szukam uniwersalnego roweru, który będzie następcą mojego staruszka, górala: Scott Reflex. Deore. W sklepie odradzili mi Meridę Crossway 700, ale to 11, a nie 10. A poczytałem, że lepsze 10 są. Co myslicie o Giant Roam 0 lub 1? A może inne polecicie? pozdrawiam, saygon Cytuj
Mihau_ Napisano 14 Września 2024 Napisano 14 Września 2024 Rowery jako całość wszystkie są ok. Wyboru musisz dokonać w oparciu o napęd bo każdy ma inny układ. Osobiście uważam, że do crossa najbardziej optymalne jest 2x więc z tej trójki wziąłbym roam 1 Cytuj
saygon Napisano 18 Września 2024 Autor Napisano 18 Września 2024 A czy taki cross to nadaje się do dłuższej trasy po nierównym terenie: las, droga szutrowa? Bo też rozważam trekkingowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi