Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] shimano deore xt m760

Robert1986

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Mam problem z ustwieniem przedniej przerzutki deore xt fd m760. Rower kupiłem na olx i przednia przerzutka nie wrzucała na poszczególne 3 zębatki przedniego napędu . Zaczne od mocowania linki pod suportem roweru są tam 2 prowadnice linki jedna bliżej korby bardziej prosta w stosunku do przerzutki i druga skośna mam obecnie zamontowaną linke w tej skośnej co daje że linka do mocowania w przerzutce jest pod dużym skosie , ustawiłem zakres dolny bez linki śrubą L tył łańcuch na najwyższej zębatce ok 2mm od wózka założyłem linke naciągając ją kombinerkami zmieniłem na najmniejszą zetatke z tyłu i zacząłem przemieniać biegi z przodu na największą zebatke tu tez ustawiłem zakres śrubą h i teraz jak chce zejsc z przodu na mniejsze przełożenia to na środkową zębatke bez problemu a na  najmnieją już nie chce zejsc dopiero jak z tyłu dam na zębatke  od najmniejszych przełożeń i analogicznie z najmniejszej z przody ku najwiekszej na środkowej zebatce zakres przełożeń z tyłu mam cały to jak dam na największą zębatke z przodu to nie wchodzi tylko prubuje dopiero jak dam na  najmniejszą zębatke z tyłu to wchodzi płynnie Koledzy co moze być nie tak bo juz przy tym spedziłem kilka godzin i próbowałem kilka sposobów i dalej tak samo moze wysokosc zła i kąt w stosunku do najwiekszej zębatki Pomocu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...