Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

yak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A skąd i o której będziesz startował w niedzielę? W sobotę pewnie pojeźdżę z dzieciakami. W niedzielę jeszcze nie wiem, raczej nie mogę się umówić wiążąco, ale przy dobrych okolicznościach bym się dołączył.

Napisano

My mamy plan na sobotę (niedziela zajęta): niebieski szlak (południowy krawędziowy) z Dąbrowy Leśnej do Kampinosu. Start spod Rury nie później niż o 11.00 - jeśli ktoś chętny, zapraszamy :) . Szlak niebieski przejeżdża m. in. przez Lipków, Zaborów, Leszno i Granicę, więc jest kilka prostych mozliwości odbicia na Warszawę wcześniej.

Pozdrówko z projektem :D .

Napisano

W sobote widzę że zabiore się razem z Ecią i Zbyszkiem i w miejscu spotkania szlaku z ulicą 3 Maja w Izabelinie się odłącze i swoje kilometry zaliczę :) [swoją drogą, Ecia masz może jakąś mapę online Kampinoskich szlaków? Bo atlas Warszawy mi się kończy na Truskawiu, na atlasie Polski nie ma szlaków a mapy papierowej jeszcze nie kupiłem :P]

W niedziele jest GP Hiszpanii i ma padać tak więc posiedzę sobie w domu :D [a nawet gdyby nie padało to i tak siedzę w domu bo jest GP Hiszpanii :P]

Napisano

jarus: no, to następną :D ...

Shadowcat: mam na kompie fajną mapkę wojskową - prześlę ci mailem odpowiedni fragment (wielkie i ciężkie bydlę to jest :P ).

Pozdrówko do jutra :) ...

Napisano

Ehe...a potem nagle a niespodziewanie żandarmeria do mnie wpadnie z pytaniem którą JW obrobiłem z mapy... :)

Ale trudno...poślij, zapłacę jutro...mam nadzieje że warto będzie ryzykować :) [zwłaszcza że moje macierzyste WKU ma na mnie małego haka i jak im sie o nim przypomni to mogę mieć OJ :D]

Napisano

Ja myślę, że między 12.00 a 13.00 - w zależności od tego, jak bardzo pogubimy się w Warszawie :) .

Liczę, że uda się dotrzeć raczej bliżej 12.00... Umówić się możemy w Dąbrowie na przystanku, u samego startu niebieskiego szlaku.

Na PW pójdzie zaraz mój tel. (na wszelki wypadek :D ).

Pozdrówko organizacyjne :) .

Napisano

Ecia...no wiesz co, mnie sie wydaje że przesadzasz z tym pogubieniem. Ja już doskonale wiem jak tam dojechać i nie powinno to nam zająć więcej niż godzinę [licząc od 11] :D

Napisano

A, no skoro tak, to super - bo właśnie zastanawialiśmy się, skąd wytrzasnąć profesjonalnego przewodnika :) .

Wzrasta moja wiara w sukces, czyli szybkie dobicie do Dąbrowy :D .

Pozdrówko uspokojone :) .

Napisano

To ja będe czekać na was w Dąbrowie Leśnej :D

---

Dzięki za towarzystwo i wspólną jazdę. Było fajnie :) .

Dopiero po przyjeździe do domu poczułem jaki jestem zmęczony po tych 105,5 kilometrach.

Wcześniej po odbiciu do domu w Kampinosie miałem siłę jechać jeszcze ok 30 km/h.

Napisano

Nam wyszło - jak przewidywałam - równo 120 (z małym hakiem); a dzięki sprzyjającej bryzie z południowego zachodu udało się dotrzeć z Kampinosu do domu (54km) w niecałe 2 godzinki - jeszcze za dnia :) . Cały lewy bark mam spalony na czerwoniutko :D .

Fotek tym razem malutko - jakoś się nie składało, żeby pstrykać:

Muzeum Puszczy Kampinoskiej w Granicy (Ecia i iras);

Kość wieloryba bezzębnego przed Muzeum - jeden z przedwojennych eksponatów (Ecia i Rycerz);

Zabytkowy kościół w Kampinosie, 2. poł. XVIII w. (Rycerz).

Pozdrówko zapiaszczone :D .

Napisano

Ktoś ma ochotę na sobotnie [prawdopodobnie lekko deszczowe i chłodne] 60km spod Rury do Sierakowa i z powrotem pod Rurę? :)

Jeśli tak to zapraszam, wyjazd o 10:15 :)

Ps. śmiesznie to brzmi > "jeden z przedwojennych eksponatów (Ecia i Rycerz)" :D

Napisano

Daniel ..zlituj się :) .

Ja bardzo chętnie bym się zapisał ale nie każdy wstaje razem z kurami skoro świt :D .

Daj nam pospać chwilke :D . Na jedenastą może bym się wyrobił :D .

Jeżeli odpowiadają Tobie warunki to będe na 80 % .

P.S. I .. Mam w planie wycieczke rowerowo-kąpiącą dla ekipy: "z pod rury" :D .Kilka (dziesiąt) km

W połowie przerwa w jeziorku ( czystym) i posiłek .Trasa w opracowaniu. Czekamy tylko na pogode.

P.S. II ..Mam prośbe dla całej ekipy.Podajcie swoje telefony na PW . Symbian mi padł ( system operacyjny telefonu ) i nie mam nr do nikogo :)

Pozdrawiam

Jarek

Napisano

O tempora, o mores... :)

Ja wstaje codziennie o 6:15 więc 10:15 to i tak dla mnie za późno, ale ok... :D

11 to max co mogę zaproponować :D

Hehe...nigdy nie lubiłem 7650, własnie ze względu na Symbiana [bo do samego telefonu to nic nie mam] :)

Napisano

Na wycieczkę rowerowo-kąpiącą zdecydowanie reflektuję :) ! Ale mam obawy co do "kąpiącej" pogody w najbliższy weekend... raczej kapiąca się zapowiada :glare: ...

jacekkoz: nigdy mi się dotychczas nie złożyło, żeby pośmigać w Mazowieckim, a chętnie bym się w końcu wybrała :rolleyes: ... Tylko nie mam jeszcze pewności, czy akurat w ten weekend...

Pozdrówko w zawieszeniu :) ...

Napisano

Shadowcat widzę że jesteś z Żerania. czy może jechałeś kiedyś wzdłuż kanału żerańskiego nad zalew zegrzyński? Jak tak to powiedz czy droga jest łądna, miłą i przyjemna? Jaka odległość? Kiedyś chciałbym się wybrać i chciałbym wiedzieć czy warto się tam pchać.

Jacek

Napisano

Jechałem sam, jechałem i z Ecią :(

Droga jest fajna, miła, spokojna i w większości zalesiona :(

Odległość to na oko do 30km, nad samo Zegrze w zasadzie nie zawsze warto sie pchać bo przykładowo w sezonie jest wszystko zapchane i nawet nie mozna sie nad zalewem nigdzie powygrzewać. Ale tak jak teraz to można sobie turystycznie pojechać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...