dlugosh83 Napisano 24 Czerwca 2024 Napisano 24 Czerwca 2024 (edytowane) Witam serdecznie. Szukam roweru mtb chociaż to nie jest warunek. Mam zaplecze finansowe 3 tys. Przeznaczenie głównie las ( ścieżki) drogi asfaltowe. Mój wcześniejszy rower to kellys madman 10. Szukam roweru który będzie najbardziej opłacalny w tej kwocie. Rowery nad którymi główkuje to między innymi Trek marlin 5 gen 3 Cube Aim Pro Merida big nine 200 Orbea onna 50. Wiem że część z tych rowerów koszt pochłania nazwa marki a nie jakość dlatego postanowiłem zaczerpnąć informacji u ludzi którzy mają o tym pojęcie a nie chcą wcisnąć swojego towaru ze sklepu. Ktoś jest w stanie mi poradzić? Edytowane 24 Czerwca 2024 przez dlugosh83 Cytuj
Miro1970 Napisano 24 Czerwca 2024 Napisano 24 Czerwca 2024 (edytowane) Przeanalizowałem dwa z podlinkowanych. Merida o wiele lepsza niż Orbea technicznie, mechanicznie. Jeszcze ważniejsze jest dopasowanie do roweru, tu już musisz pogłówkować. PS. Trek ma zębatkę przednią 30, to jest za mało dla Twojego stylu jazdy/wymiaru kół. Merida ma 32, co przy kołach 29 na asfalcie i utwardzonych drogach jest ok. Teoretycznie można zmienić zębatkę, ale 99 procent nie zakręconych rowerowo amatorów nic nigdy nie zmienia. Kup Meride w dobrym rozmiarze i będzie git. Edytowane 24 Czerwca 2024 przez Miro1970 Cytuj
Pablo59 Napisano 24 Czerwca 2024 Napisano 24 Czerwca 2024 (edytowane) "jaki cross za 3000" to temat dla ciebie do poczytania Wzrost i noga się przydaje, bo to najczęściej w jakimś stopniu ogranicza zakres wyboru ... Edytowane 24 Czerwca 2024 przez Pablo59 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi