NightShadow90 Napisano 10 Czerwca 2024 Napisano 10 Czerwca 2024 Dzień dobry wszystkim, przejdę od razu do sedna posiadam amortyzator DNM Burnex DV-6 2000 lub 200 LBM (nie wiem jak poprawnie się odczytuje) a otwór montażowy 120-125mm jak na zdjęciu Nr 1. Niestety jak jeżdżę po nierównościach to skrzypi i trzeszczy. padło na wymianę ale nie wiem jaki teraz kupić znalazłem takie jak na załączonych zdjęciach Nr 2 i 3. Oraz jak dobrać wartość LBM Proszę o rade
Galvatron Napisano 10 Czerwca 2024 Napisano 10 Czerwca 2024 Nie znajdziesz żadnego sensownego amortyzatora w takim rozmiarze. To, co znalazłeś, to takie samo badziewie.
NightShadow90 Napisano 10 Czerwca 2024 Autor Napisano 10 Czerwca 2024 Domyślam się, ale to rower bardziej rekreacyjny wiec nie zależy mi na mega jakości bo mam ograniczony budżet. A jesteś w stanie nakreślić mi jak dobrać LBS i czym różni się amorek z 2 zdjęcia od tego z 3 po za wyglądem ?
Galvatron Napisano 11 Czerwca 2024 Napisano 11 Czerwca 2024 Ten z trzeciego wyglada na powietrzny. Twardość sprężyny metalowaej mierzy się w funtach (LBS). Im mniej LBS, tym bardziej miękka sprężyna. Twardość sprężyny dobiera się do wagi, skoku tłoka amortyzatora i skoku zawieszenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.