Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Polecicie serwis w Warszawie? Potrzebuję zrobić podstawowy serwis zawieszenia (widelec i damper). Chciałbym również rozkręcić zawieszenie, nasmarować odpowiednimi smarami, skręcić i dalej się cieszyć :) 

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Napisano

Ja też szukam dobrego, uczciwego serwisu rowerowego dla e-bike-ów, w Warszawie: na Bemowie, Woli, Jelonkach lub Żoliborzu...

Co to jest uczciwy serwis? A no, bliski znajomy rodziny serwisował SCOTT-a przez 8-10 lat, zostawiał rower na coroczne serwisy posezonowe, odbierał za dwa dni, płacił sporo kasy......a później się okazało, że w tym rowerze nic nie było zrobione (brakowało smaru, nic nie było regulowane, itd.) - serwis zrobił go w bambuko. Kolega znający się na rzeczy, powiedział mu o tym, niestety po latach :) 

Więc ja szukam serwisu który przykłada się do roboty, a nie bierze tylko kasę :) 

Napisano

...przez 8-10 lat, zostawiał rower na coroczne serwisy posezonowe, odbierał za dwa dni, płacił sporo kasy......a później się okazało, że w tym rowerze nic nie było zrobione...

Jeździł zadowolony przez 10 lat i nikt się nie połapał, że...., aż znalazł się "życzliwy"🥴😄

A ja jak taki frajer stale grzebię przy rowerach, koniec z tym, a sporo kasy to teraz pójdzie na uciechy własne😂😂😂

Napisano

Oddawał sądząc, ze serwis jest uczciwy, niestety to jest Polska i bywa z tym różnie.

Żeby serwisować samemu - trzeba się znać / mieć trochę doświadczenia, trzeba mieć narzędzia + pewne materiały eksploatacyjne. Ale przede wszystkim wiedza.