Skocz do zawartości

[do 140 kg] rower

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, wszystkim użytkownikom, czy byłaby możliwość, żeby ktoś bardziej doświadczony z Państwa doradził mi na jaki rower się zdecydować, jak prezent dla męża, który waży 130-140 kg. Niestety nigdzie nie jestem w stanie doszukać się informacji o ograniczeniach wagowych ( a słyszałam, że takie występują i standardowo wąchają się one w okolicach 90-100 kg), a chciałabym, żeby rower ten na trochę mu posłużył bo złapał zajawkę a zaraz ma urodziny. Bardzo zależy mi, żeby kupić ten rower na stronie, gdzie jest możliwość rat 0% ( np. Media Expert) i żeby jego cena nie przekraczała 2500 zł. Czy byłby ktoś z Państwa w stanie polecić mi konkretny model na jaki mam się zdecydować, ponieważ moja wiedza w tym temacie jest bardzo ograniczona. 

Napisano

kalkhoffy  zwykle mają 170 kg dopuszczalne - ale albo budżet w górę albo za używanymi się porozglądaj ...

Unibike też powinien dać radę, jak przedpiśca podał  :)   130 kg

Napisano

1. Piasta planetarny, szczególnie nexus, może nie być optymalnym wyborem, wąski zakres przełożeń. 

2. Hamulce - szukałbym czegoś na hydraulicznych tarczach. Tutaj masz obręczowe, niby też hydrauliczne ale jest to patent, który ogólnie się nie przyjął w rowerach, nie wiem skąd to wytrzasnęli i kto wymyślił żeby takie coś zamontować. 

3. Pewna jesteś, że przy takiej masie będzie mu łatwo przełożyć nogę przez wysoką ramę? 

Napisano

Nie przesadzałbym z tą "wąskością" przełożeń nexusa   :) ja bym się bał przekroczyć 40 km/h nawet z góry przy takiej masie do zatrzymania ...

Jakiś kompromis jest potrzebny - albo zaczniemy rozmowę od podwojenia budżetu ...

Napisano
9 godzin temu, Mihau_ napisał:

1. Piasta planetarny, szczególnie nexus, może nie być optymalnym wyborem, wąski zakres przełożeń. 

2. Hamulce - szukałbym czegoś na hydraulicznych tarczach. Tutaj masz obręczowe, niby też hydrauliczne ale jest to patent, który ogólnie się nie przyjął w rowerach, nie wiem skąd to wytrzasnęli i kto wymyślił żeby takie coś zamontować. 

3. Pewna jesteś, że przy takiej masie będzie mu łatwo przełożyć nogę przez wysoką ramę? 

Opowiadając na 3 pytania to tak, bo może ma trochę kilogramów ale jest też wysoki 200 cm i gra w koszykówkę więc jakieś rozciągnięcie jest. 

Proszę wybaczyć ale to co Panowie piszą to dla mnie naprawdę czarna magia ale z całego serca dziekuje za pomoc. 💕

Czy zwiększenie budżetu do 3500 zł jakoś może mnie uratować? Czy mówimy tu już o kwotach powyżej 5000 zł? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...