dreamer1897 Napisano 1 Maja 2024 Napisano 1 Maja 2024 (edytowane) Witam wszystkich. Szukam roweru do jazdy rekreacyjnej (chciałbym dodać sobie aktywności celem zrzucenia wagi i zwiększania odległości pod względem zwiększania wydolności), żeby był to rower w miarę lekki w jeździe, ale też lekki przy dłuższych dystansach, aby jego waga nie wpływała zbytnio na zmęczenie. Kiedyś jeździłem Kross Grand Gold, obecnie Gazzelle, ale ten jest za ciężki wagowo na jazdę szybszą i dalszą pod względem kilometrów. Mój ostatni "MTB" od 2013 do 2019 to ultra tani MTB z Biedry za 400zł, którym pokonałem prawie 6k km zanim przerzutki Tourney wyzionęły ducha. Szukam raczej czegoś gównie na asfalt, z odrobiną luźniejszego terenu jak piach czy białe kamienie. Przeważać będzie jednak asfalt. Raczej MTB lub Crossowy. Przeglądałem mnóstwo rowerów, ale nie potrafię wybrać nic konkretnego. Rozmyślam nad Unibike Crossfire/Viper lub Trek 2 gen 4, ale może są lepsze alternatywy pod moje preferencje. Wzrost 171cm (podłoga-krocze 77cm), waga 76kg. Edytowane 1 Maja 2024 przez dreamer1897 brak opisu Cytuj
chudzinki Napisano 2 Maja 2024 Napisano 2 Maja 2024 Klasyk gatunku https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920/_/R-p-329787 1 Cytuj
dreamer1897 Napisano 2 Maja 2024 Autor Napisano 2 Maja 2024 Będę miał okazję być w weekend w Decathlon. Zapytam czy mają na stanie. Geometria wygląda bardzo interesująco. Dzięki bardzo! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi