J4N0S1K Napisano 25 Kwietnia 2024 Napisano 25 Kwietnia 2024 Cześć wszystkim. Jak większość osób borykam się z wyborem odpowiedniego pojazdu dla mnie. Szukam roweru męskiego w przedziale do 2 k, używane też wchodzą w grę. Nurtuje mnie jednak na co mam zwrócić uwagę, kiedyś jeździłem rowerem zbyt małym z czasów "górali co dostałeś tym jeździsz". Obecnie 182 cm waga 85 kg plus będzie w 50 % pasażer o wadze na razie 15 kg. Głównie trasy po ubitych drogach leśnych bądź miasto można powiedzieć 50/50. W komisie miły pan doradził mi rower trekingowy atalanta koła 29 cali zdjęcie wstawiam jako załącznik jeśli się uda jednak jest to używka za 1600zł. Jakim rodzajem roweru się kierować ? Zależy mi na wytrzymałej ramie i odpowiednim osprzęcie, który pociągnie lekko 100 kg. Może posiadacie jakieś propozycje ? Będę zmuszony zamontować do niego fotelik dla dziecka ale sam też pewnie nie raz wybiorę się w sąsiadujący las. Nie wiem czy w rowerze trekingowym kółka nie będą zbyt wąskie jak na taką wagę z kręcącym się dzieckiem z tyłu. Trochę czytałem ale nadal jestem głąb. Pojechałem nawet do marketu tam luksus cenowy ale wiadomo cena a jakość. Odwiedziłem np. Auchan i Decathlon ale wybór biedny u mnie w mieście a i o fachowca ciężko. Na razie budżet skromny w przyszłości mogę coś dorzucić do roweru. Cytuj
Przecietny Napisano 25 Kwietnia 2024 Napisano 25 Kwietnia 2024 Cześć Ostatnio miałem człowieka kolega kolegi😄 z podobnym dylematem i takim budzetem. Doszliśmy do wniosku,że rower crossowy będzie ok. Jednak problem był taki,że nowy w tej cenie ma słaby osprzęt a na modernizacje nie było już funduszy. Postanowiliśmy, głównie On żeby kupić używany i wymienić wszystko co się da, cały przeserwisować i zmieścić się w kwocie założonej. Wyszedł naprawdę fajny rower z tego. Kupił coś takiego https://www.olx.pl/d/oferta/rower-miejski-crossowy-trekkingowy-gazelle-puerto-kola-28-tarczowki-CID767-IDYC7Iv.html za podobne pieniądze. Szkoda,że nie mam fotki sprzed i po modernizacji. Nie wiem ile kosztowałoby to gdybyś oddał do serwisu, bo za częsci wraz z nowymi hamulcami zapłacił 800 lub 900 zł Tj kaseta, przerzutki, korba,manetki,pedały,opony,chwyty,siodło i pewnie coś tam jeszcze było o czym nie pamietam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi