Skocz do zawartości

[2500-3000] Rower turystyczny / crossowy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Potrzebuje pomocy w wyborze roweru.

Jako że będzie to pierwszy "poważny rower" w moim życiu prosiłbym o doradzenie 🙂

Rower będzie użytkowany głownie do turystyki rodzinnej, czyli ścieżki rowerowe , czasem może zdarzyć się nieutwardzona droga. Do roweru będzie doczepione siodełko dla mojej 2 letniej córki 🙂 Raczej skłaniałbym się w stronę crossa gdyż mogę czasem zapragnąć "wyprawy" w nieznane 😉 Przedział cenowy 2500-3000 zł. Niestety jestem osobą dość wysoką 192 cm wzrostu i ciężką 99 kg wagi. Zdaje sobie sprawę że wybór może być ograniczony ale może coś się znajdzie. Czekam na propozycję

Pozdrawiam

Adam

Napisano

W tym budżecie ciężko o sensownego crossa który nie będzie ważył kilogram albo więcej od tego Treka, będzie na hydraulice, z fajną ramą i sensownym napędzie a nie jakiejś 3 rzędowej prehistorii.

Tu masz jeszcze dość ciekawy rower w tym budżecie ale to MTB z dość miękkimi przełożeniami. https://www.decathlon.pl/p/mp/goetze/rower-gorski-meski-goetze-define-mtb-29-pro/_/R-p-00cb2bc5-8695-44d1-9274-f6dacf18d86d?mc=00cb2bc5-8695-44d1-9274-f6dacf18d86d_c1

Ogólnie o tanie sensowne MTB dużo łatwiej niż crossy z jakiegoś powodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...