deluks Napisano 7 Stycznia 2024 Napisano 7 Stycznia 2024 Dzień dobry Proszę o pomoc w wyborze roweru rower mam 190 cm i 100 kg będzie jeździł w takich proporcjach 50 % za miasto drogi asfaltowej , polne , utwardzone leśne 30% miasto 20% las może jakieś trudniejsze ścieżki ale też bez szaleństw Wytypowałem 3 modele z Decathlon w podobnym przedziale cenowym Explorer 540 Riverside 920 Riverside 520 tourning Z góry dziękuję z pomoc Cytuj
Mihau_ Napisano 7 Stycznia 2024 Napisano 7 Stycznia 2024 To już sam musisz wymyślić co jest dla ciebie priorytetem. Mtb pomoże ci przejechać przez trudny teren ale wszędzie indziej będziesz tracił, cross będzie najbardziej uniwersalny a trekking będzie najszybszy na asfalcie. IMO najsensowniejszym wyborem będzie rower crossowy no ale niekoniecznie z decathlona, 920 "się opłacał" kiedy wyprzedawali starszą generację ale teraz, 4700 za rower z linkami prowadzonymi po rurze? No nie Popatrz na giant roam, canyon pathlite Cytuj
deluks Napisano 7 Stycznia 2024 Autor Napisano 7 Stycznia 2024 Dzięki za odpowiedź generalnie kusi ten 920 fakt cena trochę wysoka jedno co broni to że rower ma dość dobre opinię jak właśnie czytam. Cytuj
XC100S Napisano 7 Stycznia 2024 Napisano 7 Stycznia 2024 Rower z Decathlon najlepiej rozłożyć w miarę możliwości. Nasmarować, wyregulować i dopiero jeździć. Jeżeli coś jest nie tak to od razu zwrot bo rowery często są uszkodzone w fabryce gdzie je składają. Nie, nie zniechęcam ale trzeba to wiedzieć. 1 Cytuj
Mihau_ Napisano 7 Stycznia 2024 Napisano 7 Stycznia 2024 Cytat rower ma dość dobre opinię jak właśnie czytam Takimi pierdołami to się w ogóle nie przejmuj. Cytat kusi ten 920 Tak jak pisałem wcześniej - stary model wypadał świetnie, obecny jest "ok", niczym szczególnym się nie wyróżnia a za te same pieniądze można mieć rower "normalnego producenta" a nie marketówkę, którą ci będą serwisować studenci zatrudnieni sezonowo na umowie zlecenie z minimalną stawką 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi