Skocz do zawartości

[Jaki rower] z dużym skokiem do 12 tysięcy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam piszę z prośbą o doradzenie mi w wyborze roweru już mam parę rowerów enduro za sobą lecz teraz chciałbym kupić rower o większym skoku pomiędzy 190-200mm wydaje mi się że chciałbym coś w stylu zjazdówki lub freeride lecz mam ograniczony budżet bo jest to 12 tysięcy złotych pomimo że jest wiele rowerów w tym budżecie z moimi wymaganiami jakimi jest duży skok to nie mogę się zdecydować na konkretny i prosił bym o radę jaki rower bym mógł kupić z góry dziękuję za pomoc 

Napisano

Canyon Torque, trochę więcej niż 12k.

Są edycje bikeparkowe z dwupółkami, z tyłu masz dostępne co prawda tylko 175mm ale fajnie zarządzane. Generalnie celujesz w nieco wymarłą kategorię.

Są jakieś Dartmoory ale ich waga 19kg to wg mnie ostre przegięcie :P

Napisano

Torque jest obsługiwany przez damper o wymiarach 250x70. Jeśli rama na to pozwoli i nie będzie kolizji można się pokusić o 250x75 co powinno dać mu około 185mm lub ciut więcej. 
Cena co prawda jest wyższa niż 12k ale moim zdaniem warto się zainteresować, tym bardziej, że dostajesz mulleta w tej cenie. 
Ale sa też wersje 27,5 z jednopołką z przodu i 180mm skoku, jeśli to zeb to da się go wyciągnąć na 190, plus to o czym gadałem wcześniej i masz rower prawie 190/190.

Napisano

PS: Nie należy zapominać jeszcze o Propainie Spindrit: 180mm obsługiwanych przez damper 230x65, więc więcej nie wyciągniesz z tej ramy ale ten skok jest w tej ramie dobrze zarządzany. Sama marka mnie nie przekonuje, jestem wobec niej obojętny, dużo małolatów używa tego do linii al'a dirtowych, duże hopy itd. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...