wojownik070707 Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 Dzień dobry. Posiadam Trek Domane AL2 na Clarisie. Jestem w trakcie zmiany osprzętu na 105. Zakupiłem całą używaną grupę 105. Pytanie odnośnie kasety CS-R7000. Jak to wsadzić na moją piastę? Z tego co widzę, mogę albo rozebrać bębenek i wsadzić całość na ośkę lub rozebrać tą kasetę i wsadzić na stary bębenek. Generalnie skłaniałbym się ku rozebraniu tej kasety i wsadzić ją na mój bębenek. Tylko czy to jest rozbieralne? Jeśli tak, to jak? Bo ja już nie mam na nią pomysłu. Poniżej zdjęcia. Dziękuję Cytuj
Mihau_ Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 XD Kasetę 105 masz z bębenkiem do kół dt swiss, odkręć nakrętkę, zdejmij kasetę z bębenka i załóż na swoje koło😂 Cytuj
wojownik070707 Napisano 4 Listopada 2023 Autor Napisano 4 Listopada 2023 Ok, którą nakrętkę w takim razie? Cytuj
Rafał87 Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 tą od prawej strony z wielowypustem, są na niej napisy "shimano 105" itd. (widoczna na drugim foto) ale jak pytasz o takie coś to pewnie klucza nie masz do kaset. Cytuj
wojownik070707 Napisano 4 Listopada 2023 Autor Napisano 4 Listopada 2023 Klucz mam, bo ściągnąłem tą starą kasetę. Idę sprawdzić. Dzięki Poszło. Dziękuję za pomoc. A śmiać się można, bo ostatni raz kasetę ściągałem 15 lat temu, a co to DT Swiss dowiedziałem się przed chwilką 😄 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi