Skrzatu Napisano 30 Października 2023 Napisano 30 Października 2023 (edytowane) Mam pytanie bo kończą mi się pomysły. Mam przerzutkę 3x8 z alivio. Od niedawna przy ustawieniu 3 albo 2 z przodu i 5,4 3 z tyłu od korby dochodzi takie trajkotanie podczas pedałowania, na wyższych przerzutkach na kasecie problem znika. Niedawno zmieniłem kasetę i łańcuch, przerzutki dobrze wchodzą i schodzą nawet korbe ściągałem i cała była myta i teraz zastawiam się czy to korba do wymiany też. Od razu mówię że łańcuch nigdzie nie obciera bo dźwięk jaki się wydobywa z przodu to takie rzęzenie ale nie metaliczne i tylko przy jakimś ustawieniu przerzutek Edytowane 30 Października 2023 przez Skrzatu Cytuj
ArtGD Napisano 31 Października 2023 Napisano 31 Października 2023 Nikt Ci nie wywróży co może rzęzić. Powieś/postaw rower na stojaku i może poproś kogoś żeby zobaczy co się dzieje z przerzutkami i łańcuchem, w czasie gdy Ty będziesz kręcił korbą i zmieniał biegi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi