Skocz do zawartości

[Okulary] GOG Glaze E357-3P czy Arctica S-219C- które wybrać?

Tomky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Szukam dobrych okularów z polaryzacją i klasą szkieł S3, najlepiej z paskiem i zakrytymi bokami. Chodzi o wyeliminowanie refleksów na krytym lodowisku.

Znalazłem te dwa modele i pytanie które będą lepsze jakościowo?

Jeśli nie macie doświadczeń z tymi modelami to która marka jest lepsza GOG czy Arctica?

• 5 tygodni później...
Napisano

Odpowiedź późna trochę, ale może się przydać, ja mam bardzo dobre doświadczenia z Arctica, używam dwóch modeli, Stinger jako okularów EDC, przechodziłem w nich setki kilometrów, przejeździłem tysiące w aucie, bardzo dobre i wygodne, niezwykle wytrzymałe. Po doświadczeniach z tym modelem kupiłem fotochromy Cat 2 do 3, czyli już domyślnie przyciemnione, przejeździłem w nich kilka tysięcy kilometrów na MTB, doświadczenia bardzo pozytywne. Obecnie zamieniłem je na inne okulary ze względu na barak całkowitej przejrzystości, jakby oferowały Cat 1 do 3 to nigdy bym innych nie kupił. Dlatego jako markę mogę polecić, dodatkowo kontaktowałem się z człowiekiem z centrali, bardzo konkretna obsługa, pełna profeska.
Gdym teraz miał znowu kupić okulary EDC to znowu Stingery od nich :) Choć to już chyba model nie produkowany.
Więc jeżli chcesz spróbować tej marki to polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...