nolaste Napisano 13 Sierpnia 2023 Napisano 13 Sierpnia 2023 Cześć, proszę o polecenie roweru dla drobnej kobiety, 157 cm wzrostu, 45 kg wagi. Rower ma być w miarę lekki, błotniki i bagażnik mile widziane. Potrzebuję go do poruszania się w mieście i na weekendowe wypady z córką. Ostatnia styczność z jazdą na rowerze - 10 lat temu Entuzjazm dziecka sprawił, że i ja chciałabym wrócić do jazdy. Chciałabym się zmieścić w cenie do 2000 zł (2500 max). Wstępnie patrzyłam na Kross Trans 2.0 (widzę, że w Krossach można wybrać ramę 15'') i Romet Gazela, ale zupełnie nie orientuję się w innych markach. Czy moglibyście coś polecić? Cytuj
Pablo59 Napisano 13 Sierpnia 2023 Napisano 13 Sierpnia 2023 Napisałem w pierwszym temacie który zaczęłaś (1300-1800) .... Cytuj
nolaste Napisano 13 Sierpnia 2023 Autor Napisano 13 Sierpnia 2023 Dzięki za odpowiedź - zauważyłam, że tamten temat dotyczy rowerów crossowych, a ja w sumie proszę o bardziej ogólną poradę - chciałam usunąć tamten post, ale niestety nie da się tego zrobić. Elops 500 nie jest dostępny w najbliższym Decathlonie, a szkoda, bo wygląda interesująco... Natomiast z Decathlonowych propozycji ciekawie wyglądają też Riverside 120 i 500 - brakuje im co prawda bagażnika i błotników, ale to pewnie można dokupić luzem. Czy na nie też warto zwrócić uwagę? Oba są dostępne w rozmiarze S. Cytuj
Pablo59 Napisano 13 Sierpnia 2023 Napisano 13 Sierpnia 2023 Generalnie - lepiej się wychodzi na zakupie crossa i dołożeniu błotników itd, niż na gotowym trekingu, zazwyczaj mają one gorszy osprzęt przy zbliżonej sumarycznej cenie. "Amortyzatory" w tych pieniądzach są bez sensu - zwlaszcza gdy niewiele ważysz. Ja bym się skłaniał ku authorowi... Cytuj
XC100S Napisano 13 Sierpnia 2023 Napisano 13 Sierpnia 2023 Tak wygląda Riverside 500 u mnie. Jeździ każdego dnia po 17 kilometrów. Koło tylne i widelec wymienione na gwarancji a reszta części dołożona w własnym zakresie. Cytuj
nolaste Napisano 13 Sierpnia 2023 Autor Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) 54 minuty temu, Pablo59 napisał: Generalnie - lepiej się wychodzi na zakupie crossa i dołożeniu błotników itd, niż na gotowym trekingu, zazwyczaj mają one gorszy osprzęt przy zbliżonej sumarycznej cenie. "Amortyzatory" w tych pieniądzach są bez sensu - zwlaszcza gdy niewiele ważysz. Ja bym się skłaniał ku authorowi... Przyznam, że ten Author najmniej mi pasuje wizualnie A ten aspekt też się dla mnie liczy. Poza tym chciałabym przetestować przed zakupem, muszę sprawdzić czy gdzieś w pobliżu mają tę markę. XC100S, bardzo fajnie się prezentuje - jak rozumiem, sprawdza się i polecasz? Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez nolaste Cytuj
XC100S Napisano 13 Sierpnia 2023 Napisano 13 Sierpnia 2023 Uwzględniając że serwis bardzo szybko wymienił części na nowe a dodatkowo w tym czasie rower jeździł nie można uznawać tej sytuacji za problem więc... Tak polecam. Ale zaznaczam że może być konieczność wymiany hamulców, koszt od 200 PLN i wymiany opon, koszt od 150 PLN. Może jednak nie będzie takiej potrzeby, kwestia upodobań. Ostatnia sprawa to rower nie jest lekki ale j.w. Wszystko może się wyjaśnić w Decathlon. Za 50 PLN na dobę można też ten rower wypożyczyć w Decathlon Rent. 1 Cytuj
nolaste Napisano 14 Sierpnia 2023 Autor Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Popatrzyłam, poczytałam i wpadły mi w oko jeszcze Marin Kentfield 2 i Marin Stinson 2, oba też dostępne w wersji S. Cenowo już wyżej, ale opinie zachecajace. Warto? Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez nolaste Cytuj
chudzinki Napisano 14 Sierpnia 2023 Napisano 14 Sierpnia 2023 22 godziny temu, nolaste napisał: Elops 500 nie jest dostępny w najbliższym Decathlonie, a szkoda, bo wygląda interesująco Można zamówić z dostawą do domu, poprzymierzać się i jak nie przypasuje to oddać w najbliższym sklepie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi