AsiaL Napisano 3 Sierpnia 2023 Napisano 3 Sierpnia 2023 Cześć, W maju zakupiłam rower TREK Dual Sport 3 gen. 4, rozmiar S. Hamulce to prawdopodobnie HD-M275. Hamulce bardzo mi hałasują przy hamowaniu - najpierw słyszałam tylko tylny, a teraz również przedni. Myślałam, że to kwestia jakiegoś "dotarcia się", ale jednak ten głośny dźwięk się utrzymuje, określiłabym to jako takie "bulgotanie". Czy ktoś też ma tak głośne hamowanie w tym modelu? Czy to normalne? Koleżanka ma ten sam rower (ale rozmiar M) i u niej jest cicho, a u mnie przez ten hałas komfort jazdy jest straszny, nigdy wcześniej nie miałam tak przy innych rowerach. Byłam na serwisie gwarancyjnym, hamulce zostały wyregulowane, ale dalej hałasują. Cytuj
PawelN83 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Mam podobny rower i też mówiłem serwisowi o bulgotaniu. Później to ustało i zwalam to jednak na klocki i tarcze. Teraz mam klocki shimano i od poczatku nic sie nie dzialo. Choc mam inne tektro, tylko klamke mam taka jak ty troche zalezy od tego jak hamujesz i chyba tez od twojej wagi i predkosci jazdy. Jesli nie chcesz mocno sciskac klamki to zmien ja na shimano 400. Jednak w pierszej kolejności regulacja i odpowietrzanie. Na forum poleca ci zmienic klocki najlepiej na polmetaliki ale wtedy tez warto zmienic tarcze na deore. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi