Grzejan123 Napisano 23 Lipca 2023 Napisano 23 Lipca 2023 Witam, Mam problem z Wahoo jakiego wcześniej nie zauważyłem. Jest to na pewno związane z ostatnimi aktualizacjami lub ze względu na sparowanie ze Strava i Komoot. Posiadam od 3 lat Wahoo element roam (1). Podczas jazdy, raz wcześniej (np już po 2 godzinach), czasem później (np po 4 godzinach) Wahoo pokazuje mi informacje że bateria się rozładowała i się wyłącza. Zresetowałem go do ustawień fabrycznych - nie pomogło. Dziś odłączyłem Stravę i Komoot. Jak rozwiązać ten problem? Jeżdżę jakieś 2 tys km rocznie, trasy po 80-150 km. Więc nawigacja się przydaje. Ale jeżdżę głównie weekendami, wiec sprzęt nie jest mocno eksploatowany. Czy to możliwe żeby po 3 latach padła mu bateria? Jestem rozczarowany działaniem tego licznika. Od początku miałem z nim różne problemy, ale ten obecny dyskwalifikuje ten sprzęt całkowicie. Wygląda na to, że będę musiał kupić coś nowego? Tylko co? Gdyby nie ciagle problemy z działaniem Wahoo byłby dla mnie w 100% dobrym sprzętem i wystarczającym, dlatego wpierw chciałbym go „naprawić”. Proszę o wsparcie, jeśli ktoś wie, co zrobić? Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj
pecio Napisano 24 Lipca 2023 Napisano 24 Lipca 2023 A tego Wahoo kupiłeś nówkę czy używkę. Jeżeli nówkę i przez trzy lata eksploatujesz w takim trybie jak piszesz to akumulator powinien być spoko. Teoretycznie akumulator po około 300-500 cyklach ładowania powinien mieć dalej około 80% nominalnej pojemności. Napisz na suport Wahoo przedstawiając swój problem. Jeżeli wina tkwi w sofcie ( czasami tak bywa) to wystarczy czekać na koleją aktualizację. Robiłeś downgrade firmware ? Jeżeli to nie pomaga to akumulator może być już "dętka". Nie wiem jak z dostępnością ogniw do Wahoo bo można zrobić rzeźbę i wymienić. Inna opcja tak jak pisałeś kupno nowego urządzenia. Cytuj
Raukos Napisano 10 Września 2023 Napisano 10 Września 2023 chyba naprawili ten problem, miałem podobny w Bolt v2, też mi się rozładował (podczas ładowania xD) i po ponownym podłączeniu nie chciał naładować powyżej chyba 50% (to było tak dziwne że nie pamiętam co to były za cuda), teraz jest ok. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi