Werjulka Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 Witajcie, mam dylemat przy zakupie roweru. Biorę pod uwage crossowe Kellys clea 10, lub Romet Orkan 2D Macie jakie rozeznanie w tych modelach? Ktory będzie lepszy do jazdy asfaltowej, jak i lesnej? Mam 167cm. 48kg. I w kellys rama 19 cali bedzie idealna ze wzgledu na duzy skos i jej wysokość , natomiast w Romecie nie mam pojecia, czy 19 cali ramy przy moim wzroscie nie bedzie uwierac mojego krocza 😁 Cytuj
WaGiant Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Oba rowery stworzone są właśnie do takiej jazdy jaką planujesz . Nie są to rowery wysokiej klasy ale powinny dać radę . W specyfikacji nieco lepiej wypada romet . Chyba, bo nie wiadomo jaki ma amortyzator . Przy twoim wzroście w żadnym rowerze nie myślałbym o ramie 19" . Będzie za duża . Romet wręcz zaleca do wzrostu 168cm ramę 15" ! https://romet.pl/rower-crossowy-romet-orkan-2-d-2022 Kellys też do 170 zaleca ,,S" czyli 17" Ja myślę że przy 167 17" będzie ok w obu rowerach ale tak naprawdę tylko przymiarka powie na jakiej czujesz się najlepiej . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi