MovemeCrew Napisano 16 Czerwca 2023 Napisano 16 Czerwca 2023 193 cm wzrostu, waga 114 kg. 20 lat bez roweru - nic nie wiem o nowych technologiach. Testowałem Kellys Cliff 90, Merida Crossway 40, Trek dual sport 3. Najwygodniej mi się jechało na Kellys, ale dostałem info, że ten sprzęt może nie wytrzymać mojej wagi i trzeba wymienić "wnętrzności". Jeśli tak, to co musiałbym wymienić, ewentualnie jaki rower kupić, żeby już nic nie zmieniać, tylko cieszyć się jazdą po mieście i niewymagających leśnych drogach? Cytuj
Kettler Napisano 16 Czerwca 2023 Napisano 16 Czerwca 2023 114 kg to nie tragedia a na pewno nie jesteś grubasem przy Twoim wzroście. Mam znajomego co waży powyżej 150 i jeździ na normalnym rowerze. Pilnuj tylko ciśnienia w kołach i od czasu do czasu sprawdzaj naciąg szprych. Jak nie będziesz skakał po krawężnikach będzie Ok 😁 Cytuj
Ineffable Napisano 17 Czerwca 2023 Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) @MovemeCrew Trek Dual Sport 3 - 136 kg Merida Crossway 40 - 120 kg Kellys Cliff 90 - nie mogę znaleźć. To maksymalna masa dla tych rowerów (łączna masa roweru, rowerzysty i przewożonych przedmiotów), ale nie jest tak, że przekroczysz nieznacznie limit i rower złamie się w pół. Ogólnie rowery amerykańskich producentów - Trek, Spec - będą miały pewnie trochę więcej, ale też te marki będą miały słaby osprzęt w stosunku do ceny. Tu coś do rozważenia ode mnie, jak chcesz rower na lata, w którym nic nie trzeba już zmieniać, musiałbyś trochę dołożyć (pewnie z 500 zł do zakładanego budżetu) i miałbyś. - https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-disc-1 Rower osprzętowo kilka klas lepszy od tych, które wrzuciłeś. Edytowane 17 Czerwca 2023 przez Ineffable Cytuj
MovemeCrew Napisano 20 Czerwca 2023 Autor Napisano 20 Czerwca 2023 Dzięki wielkie za pomoc i podpowiedzi. Rower kupiony. Z racji braku dostępności Gianta wybór padł na Treka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi