Skocz do zawartości

[rozrobiona sruba i zapieczona] korba, jakie pomysly?

kamilodirt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka, zauważyłem ze prawa śruba w korbie jest tak rozrobiona. Że kluczem m8 mozna obracać. Macie pomysły jakby to odkręcić? Kiedys widziałem ze ktoś gumkę recepturkę zakładał na klucz i poszło...

ułożenie gumek wyglądało mniej więcej tak, u mnie to nie przeszlo. chociaż robiłem to na sucho. Może wd-40 pomoże

image.png

Napisano

Ta, gumke to sobie można wkładać do ledwo dokręconej, małej śruby a nie jakiejś M10.

Wbij większego Torxa. To praktycznie zawsze działa. Musi być większy o tyle, że oprzesz go o krawędzie i zaczniesz wbijać młotkiem. Jak będzie za mały, to nic Ci to nie da, a jak za duży to nie wbijesz.

Napisano

Cześć

miałem kiedyś taki problem, 

używałem rozwiertaków, przyklejania klucza do sruby, nabijania większego torxa ale w moim przypadku to nic nie dało, ostatecznie udałem się do warsztatu samochodowego i mechanik załatwił to w pięć minut. Moja rada jest taka,że szkoda się męczyć jeśli nie możesz tego rozwiercić,  bo nie masz narzędzi oddaj do ślusarza lub mechanika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...