Skocz do zawartości

[Zakup roweru] Rower MTB 29cali-Kross Esprit 3.1,Kross Hexagon 5.0 czy Kands Kands Comp-er Altus ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem laikiem jesli chodzi o jakosc uzytych w rowerach czesci.Mam 182 cm wzrosyu i nadwage ktora chcialbym zrzucic rowniez poprzez jazde na rowerze,Zastanawiam sie na kupnem roweru i na razie rzucily mi sie w oczy te 3 modele.W serwisach Krossa nie znaja modelu Esprit 3.1 wiec troche mam obawy o ten model.Chcialbym rower z taka rama zeby nie obciazac za bardzo kregoslupa.Czy  mozecie mi doradzic ktory model wziasc albo zaproponowac cos innego w mniej wiecej tych samych pieniadzach?

Napisano
Cytat

Chcialbym rower z taka rama zeby nie obciazac za bardzo kregoslupa.

Czyli jaką? Jeden będzie się męczył na miejskim, a drugi na szosowym.

Cytat

zaproponowac cos innego w mniej wiecej tych samych pieniadzach?

Czyli w jakich?

Musiałbyś wrzucić linki do specyfikacji tych rowerów, chyba, że komuś będzie się chciało szukać 🙂.

A ta nadwaga to duża? 

Napisano

Z wymienionych Kands, jeżeli mieszkasz gdzieś na płaskich obszarach PL albo Esprit (miększe przełożenia) w pozostałych przypadkach. Oczywiście zakładam, że potrzebujesz "górala" i Twoja nadwaga nie jest duża.

Napisano

Mieszkam na Śląsku a konkretnie e Częstochowie.A ważę w okolicach 120kg.Wiec Kands czy jednak Esprit?Może nie tyle że potrzebuje górala ile poprostu miejski czy crossowy to raczej że względu na moją wagę odpadaja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...