Skocz do zawartości

[9000] MTB wszechstronny hardtail

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim!

Szukam roweru typu hardtail, którym pojeżdżę zarówno po płaskim terenie jak i po górach. Po kilku wyjazdach w "góry" do Szklarskiej Poręby/Jakuszyc, doszedłem do wniosku, że rower typu HT będzie dla mnie wystarczający - zarówno z uwagi na teren w jaki zamierzam jeździć, jak i koszty serwisu. W przypadku wyjazdów w cięższy teren kilka razy w roku, bardziej opłacalne będzie skorzystanie z wynajmu rowerów niż utrzymywaniu fulla.

Geometria bardziej pod single niż na płaski teren i asfalt (chociaż na płaskim też będę jeździł). 

Nie będe udawal, że się znam, bo praktycznie wcale się nie znam, dlatego jestem w 100% zdany na Waszą pomoc. W oko wpadły mi te modele, ale jestem otwarty na wszelkie propozycje:

Canyon Grand Canyon 9 

MERIDA BIG.NINE 700

Scott Scale 930

Z racji tego, że sezon się skończył, to nie zależy mi na zakupie na już, spokojnie mogę poczekać na dostępność jakiegoś modelu.

Napisano

Piszesz, że w bardziej wymagający teren będziesz wypożyczać fulla. Do normalnej jazdy ( w tym do ścigania się) w 95% tras w Polsce 100mm skoku zdecydowanie wystarcza.

Napisano

Scott ma 100 skoku i chyba merida tez.Jesli ma byc taniej i moze byc alu to ja bym brał Xc 500 wymienił hample a kase zaoszczedzona wydał na cos innego (i tak pewnie trafi na czesci do roweru).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...