cegla1213 Napisano 2 Listopada 2022 Napisano 2 Listopada 2022 Cześć wszystkim! Szukam roweru typu hardtail, którym pojeżdżę zarówno po płaskim terenie jak i po górach. Po kilku wyjazdach w "góry" do Szklarskiej Poręby/Jakuszyc, doszedłem do wniosku, że rower typu HT będzie dla mnie wystarczający - zarówno z uwagi na teren w jaki zamierzam jeździć, jak i koszty serwisu. W przypadku wyjazdów w cięższy teren kilka razy w roku, bardziej opłacalne będzie skorzystanie z wynajmu rowerów niż utrzymywaniu fulla. Geometria bardziej pod single niż na płaski teren i asfalt (chociaż na płaskim też będę jeździł). Nie będe udawal, że się znam, bo praktycznie wcale się nie znam, dlatego jestem w 100% zdany na Waszą pomoc. W oko wpadły mi te modele, ale jestem otwarty na wszelkie propozycje: Canyon Grand Canyon 9 MERIDA BIG.NINE 700 Scott Scale 930 Z racji tego, że sezon się skończył, to nie zależy mi na zakupie na już, spokojnie mogę poczekać na dostępność jakiegoś modelu.
Lezia Napisano 3 Listopada 2022 Napisano 3 Listopada 2022 Mistrzem w tej kategorii cenowej jest: https://www.decathlon.pl/p/rower-mtb-xc-900-29-carbon/_/R-p-300807?mc=8643985
cegla1213 Napisano 3 Listopada 2022 Autor Napisano 3 Listopada 2022 Nie za mały skok amortyzatora do jazdy w terenie?
Lezia Napisano 3 Listopada 2022 Napisano 3 Listopada 2022 Piszesz, że w bardziej wymagający teren będziesz wypożyczać fulla. Do normalnej jazdy ( w tym do ścigania się) w 95% tras w Polsce 100mm skoku zdecydowanie wystarcza.
Gzimo Napisano 3 Listopada 2022 Napisano 3 Listopada 2022 Scott ma 100 skoku i chyba merida tez.Jesli ma byc taniej i moze byc alu to ja bym brał Xc 500 wymienił hample a kase zaoszczedzona wydał na cos innego (i tak pewnie trafi na czesci do roweru).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.