binbon Napisano 27 Lipca 2022 Napisano 27 Lipca 2022 Witam wszystkich! Budżet na kask to maksymalnie 500zł, chce jeszcze w to wcisnąc czapeczkę pod spód. Szukam zwykłego kasku, nie MTB. Kompletnie się nie znam, nie wiem jakie firmy, funkcje itd co jest dobre. Z tego co przeglądałem to rzucił mi się w oczy Lazer Blade+ mips , co sądzicie o nim? Dodatkowe pytanie czym się różni blade zwykły od blade+ ?
binbon Napisano 27 Lipca 2022 Autor Napisano 27 Lipca 2022 Nie ma ruchu w temacie ale ja sobie dalej riserczuje i trafiłem teraz na Lazer Strada KinetiCore z jakaś nową technologią zamiast mipsa. Jest tańszy niż Blade także to plus. Ktoś go ma może, jak on wypada na tle Blade?
Mihau_ Napisano 27 Lipca 2022 Napisano 27 Lipca 2022 Kask trzeba przymierzyć, ma być dostosowany do twojego kształtu głowy i żadne szczególne "polecanie" nie ma tutaj sensu, zupełnie jak przy siodełku. O mipsach czy innych magicznych systemach wypowiadał się nie będę, powiedzmy, że do mnie nie przemawiają. Zwrócę ci jednak uwagę na jedną bardzo istotną kwestię, która dotyczy obydwu kasków jakie wymieniłeś - są po prostu ciężkie, 290g na kask szosowy to bardzo dużo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.