hom3r Napisano 21 Lipca 2022 Napisano 21 Lipca 2022 Proszę o pomoc w wyborze z tych trzech modeli. Który by był najlepszym wyborem ? Głównie wycieczki po szlakach górskich Giant Regin E+ 2 [2022] Scott Genius eRIDE 920 Trek Rail 7 Gen 2 Cytuj
Rafał87 Napisano 21 Lipca 2022 Napisano 21 Lipca 2022 z doswiadczenia Ci nie powiem ale ze szkoleń itp. powiem Ci że jak silnik elektryczny to shimano. A najlepiej zrobisz jak wypozyczysz sobie rowery na silnikach roznych firm i sam ocenisz. W końcu to nie małe pieniądze wiec może warto potestować. Cytuj
PiotrWie Napisano 22 Lipca 2022 Napisano 22 Lipca 2022 Nie mam doświadczeń z silnikiem Shimano więc się na ten temat nie wypowiem, ale w 2018 kupiliśmy dwa rowery z silnikiem Yamaha Synccrodrive Sport czyli ówczesny najwyższy model. Zrobiliśmy 13 tys. km. , jeden bez najmniejszych problemów, żonie ostatnio co kilka tygodni wyłącza się prąd w czasie jazdy, wystarczy włączyć z powrotem i działa. Nie miałam czasu podjechać podłączyć się do komputera diagnostycznego, m nadzieję że to tylko jakieś styki. Silnik daje odczucie jazdy naturalnej, wspomaganie odłącza się całkowicie i prawie niezauważalnie, zaczyna się przy 24/j a kończy przy 28/h, jak testowałem Boscha, co prawda wtedy była 3 generacja, ale przeszkadzało mi wyraźne szarpnięcie przy odłączaniu wspomagania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi