Skocz do zawartości

[kask] XC Maraton

tomasz777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drodzy koledzy, proszę o propozycję kasku do XC Maraton z mops,bez daszku.kwota około 500zl.Zamowilem Specialized Chamonix ale odsyłam ponieważ trochę za mało otworów,wygodny oczywiście.

Napisano

Testy wskazują że pomoże...

MIPS wcale tak nie ogranicza. Mam Gito Foray MIPS i nigdy nie czułem żeby mi było za ciepło.

Napisano
Cytat

Testy wskazują że pomoże...

A uderzysz tak samo jak "w teście" (zapewne sponsorowanym)?

Cytat

MIPS wcale tak nie ogranicza. Mam Gito Foray MIPS i nigdy nie czułem żeby mi było za ciepło.

To, że tobie nie jest za gorąco nie oznacza, że innym nie będzie. MIPS jest dodatkowym elementem bezpośrednio stykającym się z głową i nie ma fizycznej możliwości żeby nie zaburzał przepływu powietrza pod skorupą.

Napisano
Godzinę temu, Mihau_ napisał:

A uderzysz tak samo jak "w teście" (zapewne sponsorowanym)?

To, że tobie nie jest za gorąco nie oznacza, że innym nie będzie. MIPS jest dodatkowym elementem bezpośrednio stykającym się z głową i nie ma fizycznej możliwości żeby nie zaburzał przepływu powietrza pod skorupą.

A gdzie ja napisałem o wszystkich kaskach? Nie mogę napisać o swoim doświadczeniu? Twóje zdanie że ogranicza jest ok, ale moje że nie tak bardzo już nie.

Sponsorowane?

https://www.helmet.beam.vt.edu/bicycle-helmet-ratings.html

Napisano
Cytat

Nie mogę napisać o swoim doświadczeniu?

Napisz o swoich doświadczeniach w jeździe w tym samym modelu bez mips. Wtedy będzie wiarygodnie

Napisano

Wpadł mi w oko BontagerAbus fajny.Tetaz podobno są lepsze technologie niż Mips,Bontager takie posiada Rudy oroject robi fajne kaski.                    Wpadł mi w oko Bontager star od,nowy model.Moze ktoś jest w posiadaniu?

Napisano
13 godzin temu, tomasz777 napisał:

Abus fajny.Tetaz podobno są lepsze technologie niż Mips,Bontrager takie posiada Rudy projekt robi fajne kaski.                    Wpadł mi w oko Bontrager starvos,nowy model.Moze ktoś jest w posiadaniu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...