tomasz777 Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 Drodzy koledzy, proszę o propozycję kasku do XC Maraton z mops,bez daszku.kwota około 500zl.Zamowilem Specialized Chamonix ale odsyłam ponieważ trochę za mało otworów,wygodny oczywiście.
Mihau_ Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 Jak musi być mips (bo to ci właśnie ogranicza przepływ powietrza a czy pomoże podczas dzwona to nie wiadomo) to zobacz abus viantor
Gość Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 Testy wskazują że pomoże... MIPS wcale tak nie ogranicza. Mam Gito Foray MIPS i nigdy nie czułem żeby mi było za ciepło.
Mihau_ Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 Cytat Testy wskazują że pomoże... A uderzysz tak samo jak "w teście" (zapewne sponsorowanym)? Cytat MIPS wcale tak nie ogranicza. Mam Gito Foray MIPS i nigdy nie czułem żeby mi było za ciepło. To, że tobie nie jest za gorąco nie oznacza, że innym nie będzie. MIPS jest dodatkowym elementem bezpośrednio stykającym się z głową i nie ma fizycznej możliwości żeby nie zaburzał przepływu powietrza pod skorupą.
tomasz777 Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Napisano 30 Czerwca 2022 Abus fajny.Tetaz podobno są lepsze technologie niż Mips,Bontager takie posiada Rudy oroject robi fajne kaski.
Gość Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 Godzinę temu, Mihau_ napisał: A uderzysz tak samo jak "w teście" (zapewne sponsorowanym)? To, że tobie nie jest za gorąco nie oznacza, że innym nie będzie. MIPS jest dodatkowym elementem bezpośrednio stykającym się z głową i nie ma fizycznej możliwości żeby nie zaburzał przepływu powietrza pod skorupą. A gdzie ja napisałem o wszystkich kaskach? Nie mogę napisać o swoim doświadczeniu? Twóje zdanie że ogranicza jest ok, ale moje że nie tak bardzo już nie. Sponsorowane? https://www.helmet.beam.vt.edu/bicycle-helmet-ratings.html
Mihau_ Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 Cytat Nie mogę napisać o swoim doświadczeniu? Napisz o swoich doświadczeniach w jeździe w tym samym modelu bez mips. Wtedy będzie wiarygodnie
tomasz777 Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Napisano 30 Czerwca 2022 Wpadł mi w oko BontagerAbus fajny.Tetaz podobno są lepsze technologie niż Mips,Bontager takie posiada Rudy oroject robi fajne kaski. Wpadł mi w oko Bontager star od,nowy model.Moze ktoś jest w posiadaniu?
tomasz777 Napisano 1 Lipca 2022 Autor Napisano 1 Lipca 2022 13 godzin temu, tomasz777 napisał: Abus fajny.Tetaz podobno są lepsze technologie niż Mips,Bontrager takie posiada Rudy projekt robi fajne kaski. Wpadł mi w oko Bontrager starvos,nowy model.Moze ktoś jest w posiadaniu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.