Zephon Napisano 20 Czerwca 2022 Napisano 20 Czerwca 2022 Dzień dobry, Chciałbym prosić o pomoc i nakierowanie w wyborze rowerów. Zasadniczo potrzebujemy dwie sztuki z rodzaju cross lub trekking. Damksa -> Wzrost 165 cm, waga ~74 kg Męska -> Wzrost 176 cm, waga ~ 98 kg Rowery będą używane do weekendowych / popołudniowych wypadów - przeznaczenie czysto rekreacyjne. Głównie asfalt i polne drogi, żaden cięższy teren, chociaż okolica dość górzysta. Co istotne, obie sztuki będą jeszcze doposażane w krzesełka dla dzieci. W mojej miejscowości mają w ofercie głównie marki jak Romet, Kross, Marin oraz Kands. Zasadniczo chcilibysmy się zamknąć w 5 tys. zł za obie sztuki plus krzesełka. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Obecnie jestem kompletnie zielony w temacie, swoją przygodę z rowerem zakończyłem idąc na studia, a w garażu został komunijny Alpina Mont Blanc 2500 który de facto przestał dobre 10 lat nieużywany.
chudzinki Napisano 21 Czerwca 2022 Napisano 21 Czerwca 2022 Cytat W mojej miejscowości mają w ofercie głównie marki jak Romet, Kross, Marin oraz Kands. Jeżeli mają to być rowery kupowane stacjonarnie to wrzuć linki do rowerów, które Wam się podobają i ktoś je oceni. Dość górzysta, czyli gdzie mieszkacie?
Zephon Napisano 21 Czerwca 2022 Autor Napisano 21 Czerwca 2022 Cześć, dziękuję za odpowiedź, mieszkamy na południu małopolski. W zasadzie zakupiliśmy dzisiaj dwie sztuki w sklepie partnerskim marki Kross. Po obejrzeniu i przymiarkach, trekkingi odpadły (nie nasza bajka, zwłaszcza wizualnie) i finalnie wzięliśmy dwa modele górskie - Kross Hexagon 5.0 i Kross Lea 5.0. W porówaniu do rowerów corssowych były dużo stabilniejsze (zwłaszcza jak się ma fotelik z tyłu) i jakoś tak fajniej amortyzują krawężniki , a rajdować i tak pewnie nie będziemy. Mam nadzieję, że nie jest to zły wybór.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.