maxpower Napisano 17 Maja 2022 Napisano 17 Maja 2022 Dzień dobry! Jestem posiadaczem takiego wynalazku (McKenzie Sportline 28 cali trekking): który obecnie wygląda tak: Rower ma ~25 lat. Nie jestem w stanie znaleźć jego specyfikacji technicznej. Planuję zbudować rower opierając się o tę ramę i pozbywając się zbędnych rzeczy typu metalowe błotniki czy dynamo. Na początek chciałbym wymienić przednie koło, kierownicę, stery, mostek i amortyzator. Niestety nie wiem jakie stery posiadam. Czy to są stery klasyczne, ahead czy coś innego? I w jakim rozmiarze? Załączam zdjęcia:
uzurpator Napisano 17 Maja 2022 Napisano 17 Maja 2022 Więcej Ci powie średnica rury sterowej, ale domniemam że główka to 1 1/8", klasyczne miski.
maxpower Napisano 17 Maja 2022 Autor Napisano 17 Maja 2022 Dodałem trochę zdjęć. Chciałbym wybić też te miski z ramy, ale nie wiem który wybijak będzie pasował: https://allegro.pl/kategoria/narzedzia-i-smary-narzedzia-45627?string=wybijak do sterów&order=p
maxpower Napisano 18 Maja 2022 Autor Napisano 18 Maja 2022 Byłem w serwisie. Pracownik wybił mi miski. Dopasował stery: Head Set VP Components VP-MH501 ED Czyli teraz mam szukać gwintowanego amortyzatora 1 1/8?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.