CookieMonster Napisano 13 Maja 2022 Napisano 13 Maja 2022 Dzień dobry. Zwracam się z prośbą do doświadczonych Państwa o doradzenie w kwestii wyboru roweru. Do wyboru mam modele jak w temacie. Rower ma służyć do wycieczek weekendowych po ścieżkach i po lesie. Dodam, że mam problemy z kręgosłupem. Początkowo szukałam pośród modeli miejskich, gdyż podczas wizyty u neurologa, ten stwierdził, że przy dolegliwościach związanych z kręgosłupem utrzymywanie wyprostowanej podstawy jest najbardziej pożądane. Jednak ostatnio korzystając z wypożyczalni rowerów, właściciel obalał tę tezę, mówiąc że często słyszy się to od lekarzy, którzy nie do końca są w temacie i wyprostowana pozycja pleców podczas jazdy może wręcz zaszkodzić z uwagi na mniejszą amortyzację podczas jazdy na nierównościach. Z góry dziękuję za pomoc :)
chudzinki Napisano 13 Maja 2022 Napisano 13 Maja 2022 Dolegliwość dolegliwości nierówna i chyba nikt z forum jednoznacznie nie odpowie na to pytanie. A ten gostek z wypożyczalni jakie ma wykształcenie? Udałbym się do drugiego lekarza albo, jeżeli masz wszystkie badania, to do fizjoterapeuty.
CookieMonster Napisano 13 Maja 2022 Autor Napisano 13 Maja 2022 ok, a co do tych dwóch modeli - są porównywalne czy jeden z nich przoduje?
CookieMonster Napisano 13 Maja 2022 Autor Napisano 13 Maja 2022 https://m.ceneo.pl/87626946#tab=spec https://www.morele.net/kellys-rower-gorski-vanity-30-27-5-2017-17-5808093/ 170 cm, 62 kg
chudzinki Napisano 13 Maja 2022 Napisano 13 Maja 2022 Hmmm... Ale to totalnie różne rowery. Wiesz o tym? To jakby porównywać, no nie wiem, szpilki ze snikersami 😀. Proponuję od ustalenia rodzaju roweru. Jeżeli chodzi o sam osprzęt to trochę lepiej wygląda Kellys choćby dlatego, że ma już kasetę zamiast wolnobiegu.
CookieMonster Napisano 13 Maja 2022 Autor Napisano 13 Maja 2022 tak, zdaje sobie sprawę 😅 dlatego tez napisałam, że ma on być używany głownie rekreacyjnie po lesie. wiec nie wiem w sumie jaki typ. bardzo dziękuję za poświęcony czas i pomoc
chudzinki Napisano 13 Maja 2022 Napisano 13 Maja 2022 Jeżeli tak i jeżeli nie ma przeciwskazań to odrzuć wszelkie trekkingi i obejrzyj jakieś "górale" na kole 29, gdzie szeroka guma dodatkowo będzie tłumić nierówności. Ten linkowany Kellys to jakiś taki chyba stary 😀.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.