Skocz do zawartości

[5000-6000] mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Założyłem konto zeby dopytać Was w pewnej kwestii. Jestem praktycznie zdecydowany na Meride Big Nine 500 Lite. Nie mam jednak możliwości zeby przymierzyć się do roweru... Mam 180cm wzrostu i przekrok 84cm. Jestem na pograniczu M/L. Który rozmiar powinienem wybrać? Jedni piszą o lepszej kontroli i zwrotności - czyli M z kolei gdzies wyczytałem narzekania użytkownika o podobnym wzroście na ból kolan przy tym rozmiarze, żałującego ze nie wziął L. Co począć? 

Napisano

Myku myku? Przesiadam się z szosy na mtb i a niekoniecznie bede bral udział w jakihs zawodach ale jest wiele miejsc które chce odwiedzić a szosa mi na to nigdy nie pozwalała. O ile nie są to jakieś ekstremalne ścieżki to bywają ciezkie podjazdy i zjazdy w takim razie szukać M? Boje się jedynie ze podczas przejazdu po płaskim nie będę się czuł komfortowo a wręcz przeciwnie. Z drugiej strony większość osób o wzroście 177-178 wybierało M wiec chyba te 2cm nie zrobią aż takiej różnicy? 

Napisano

Mój głos na L.

Mam 179 cm i krótkie nogi, bo takie 80-81 cm. Rowery miałem 17-19 cali. Teraz mam 17 cali z powodu myk-myka. Uważam, że na oba się wpasujesz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...