Krystpl Napisano 26 Marca 2022 Napisano 26 Marca 2022 Witam, Chciałbym poprosić o radę. Chciałbym zakupić rower do jazdy po mieście w dużej mierze(Kraków). Ewentualnie czasami pojechać sobie w trasę do 30 km. Pytanie czy do Crossa można dołożyć spokojnie błotniki i bagażnik? Jeżeli jest jakieś lepsze rozwiązanie lub typ roweru to bardzo proszę, polećcie. Myślałem bardzo o riverside 900. Nawet mam go do odbioru ale w związku z tym, że Dec nie wycofuje się z Rosji i chyba jawnie pomaga Rosji to mogę sobie dać spokój. Niestety mam taki światopogląd. Ale chciałbym go porównać chociaż trochę z Giant roam 2 lub Giant roam 1. Osobiście Giant roam 1 trochę drogi jak dla mnie ale przejechałem się nim raz i się w sumie zakochałem ale nie jestem wyczynowcem a rower ten wygląda naprawdę profesjonalnie. Co myślicie ? Może polecicie coś innego? Z góry bardzo dziękuję !
Sk27 Napisano 26 Marca 2022 Napisano 26 Marca 2022 Cześć Jeśli budżet pozwala to zdecydowanie warto dopłacić do Roam 1. Można do niego dołożyć błotniki i bagażnik.
Krystpl Napisano 26 Marca 2022 Autor Napisano 26 Marca 2022 Dzięki. A jeśli nie? Czy np bardzo zauważalna będzie różnica z roam2? Do tego wszystkiego dochodzi też fakt że o taki rower to można się "bać"😀
keltu Napisano 26 Marca 2022 Napisano 26 Marca 2022 Będzie zauważalna jeśli chodzi o amortyzator bo Roam 2 to sprężynowy uginacz a Roam 1 powietrzny, ile ważysz?
Krystpl Napisano 27 Marca 2022 Autor Napisano 27 Marca 2022 11 godzin temu, keltu napisał: Będzie zauważalna jeśli chodzi o amortyzator bo Roam 2 to sprężynowy uginacz a Roam 1 powietrzny, ile ważysz? Up
keltu Napisano 27 Marca 2022 Napisano 27 Marca 2022 Nie jestem jakimś super specem jeśli chodzi o amortyzatory, ale myślę że w twoim przypadku sprężyna mogła by się spisać bo nie masz jakiejś skrajnej wagi z tego co wiem większość sprężyn w tych tańszych uginaczach fabrycznie jest właśnie pod 70-75 kg. niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Oczywiście w przypadku potwietrznej sprężyny tego problemu nie ma i po prostu pompujesz sobie do odpowiedniego ciśnienia i nie musisz kombinować. Z drugiej ja nie jestem zupełnie fanem amortyzatorów i to nie tylko w miejskich warunkach ale nawet w lekkim terenie uważam że są zbędne i prędzej celowałbym coś w pokroju Muirwoodsa. Jeśli koniecznie chcesz crossa to z tych 2 sam nie wiem, oba będą w porządku 2'ka trochę tańsza w eksploatacji a w warunkach miejskich naprawdę nie wiem czy jest sens dopłacania do tego amortyzatora bo jak już wcześniej wspominałem sprężyna przy tej wadze powinna pracować "przyzwoicie".. ¯\\\_(ツ)\_/¯
Krystpl Napisano 27 Marca 2022 Autor Napisano 27 Marca 2022 Ok dzięki:) jeśli chodzi o przerzutkę to nie ma takiego wielkiego znaczenia?
Krystpl Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Napisano 10 Kwietnia 2022 Hej, Myślę, że temat można zamknąć. A nie wiem jak to zrobić. Decathlon wyszedł z Rosji a ja kupiłem riverside 900 za 2099 zł. Jestem zadowolony jak na warunki miejskie i jeżeli brykne się na trasę poza miasto raz na jakiś czas to myślę , że będzie ok. Giant roam 1 bardzo fajny - inna półka ale sporo drożej Może kiedyś;) Pozdrawiam i dziękuję Wam za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.