Skocz do zawartości

[Do 2300zł] rower uniwersalny koła 24 cale

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Proszę o pomoc w wyborze roweru dla syna 8lat. Zastanawiam się nad trzema modelami 24 cale:

Kross level jr 3.0

Kross Level Jr Tokyo 

Rockrider st 920.

O ile Kross jest mi dobrze znany to z Rockrider nie miałem do czynienia.

Proszę o opinie i pomoc w wyborze.

Napisano

Tokyo wypada słabiej, ale i Rockrider i ten JR 3.0 bardzo podobnie - powietrzny widelec, prosty napęd, podstawowe hydrauliczne hamulce. Jakościowo, patrząc na całość również. Brałbym ten który się bardziej podoba.

Napisano

Tak Kross level jr 3.0 i Rockrider st 920 zestawiałem razem, natomiast Kross Level Jr Tokyo  jako tańsza alternatywa.

Pierwotnie wybrany był Rockrider st 920, ale dopatrzyłem się, że ozdoby lakieru ramy są naklejkami, a nie malowaniem link.

Tak się zastanawiam, czy po czasie te naklejki nie będą się odklejać - znalazłem nawet taką opinię dotyczącą tego modelu na zagranicznej stronie Decathlon. Dodam, że nie widziałem rowerów na żywo - bazuję na materiałach dostępnych w sieci. Największymi wadami Rockrider st 920 wynikającymi z opinii  użytkowników są słabe opony, ale mogę je wymienić.  Nie znalazłem natomiast zbyt wielu opinii o Tak Kross level jr 3.0.

Jaka jest różnica w modelach KROSS LEVEL JR 3.0 z roku 2021 i 2022.

Napisano

A w przypadku Rockrider st 920 obawiać się tych naklejek na ramie, czy powinno być OK. Zauważyłem, że modele dla dorosłych np.  Rockrider ST 540 27,5" również posiada oklejenie ramy. Dopiero przy Rockrider ST 900 27,5" rama wygląda jak by była w pełni malowana. Nie mama żadnego doświadczenia z Rockrider więc bazuję na materiałach z internetu.

Napisano

Nie potrafię pomóc, nie znam tego rozwiązania. Ale ja bym się nie przejmował specjalnie, lakier ten czy inny w takim rowerze i tak nigdy nie ma lekko, to raz. A dwa - teraz w ramach "ekologii" nawet rowery dużych i drogich producentów są malowane bardzo kiepsko. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...