Skocz do zawartości

[5000] rower mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[Witam

Planuje zakup roweru do około 5000 zł. Zaznaczę ze kompletnie nie znam się na rowerach podobają mi się rowery typu mtb , natomiast do tej pory jeździłem na typowych damkach. Rower będzie przeznaczony głównie do jeżdżenia do pracy około 6 km w jedna stronę i raz na tydzień , dwa tygodnie w takie dłuższe 50 km trasy. Czy możecie polecić coś dla mnie ? Mam 187 cm wzrostu i okołu 90 kg 

Podobają mi sie tego typu rowery , ale tak jak już pisałem kompletnie nie znam sie na rowerach , a chciałbym żeby był wygodny .

https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-trek-x-caliber-8-2021?___store=sprint&gclid=CjwKCAiAgbiQBhAHEiwAuQ6BkkgEz-jI2BYa2FCRDPvk8UxMHx0l_Oo_7k2SCq-9iVAFr-2ONdIushoCFNUQAvD_BwE

Ps. rok temu kilka razy pożyczyłem rower firmy kellys od kolegi i po przejechaniu niedługiego dystansu myślałem ze zad mi odpadnie .]

• Mod Team
Napisano

Poszukaj Polygon Heist X7 - jak na miasto to aż nadto, nie mówiąc o MTB...

X-Caliber 8 nie jest dobrym pomysłem - głównie ze względu na napęd, którego zakres może się okazać niewystarczający, zwłaszcza dla osób jeżdżących z niską kadencją ( czyli większości przeciętnych miejskich rowerzystów ).  Poza tym technicznie raczej skromnie, wiem nie ten budżet, ale ciężki amor i rama bez sztywnej osi ( przekombinowany boost 141 ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...