Roon Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Cześć wszystkim, jak w temacie który rower będzie lepszym wyborem? Byłem nastawiony na senatore v3 ale po obejrzeniu wymiarów brałbym raczej rozmiar 19 a on ma wysokość górnej ramy 77cm (czy to ma jakieś znaczenie? w przekroku mam ok 88cm) i zacząłem się wahać. Czy może warto dopłacić do unibike'a?
MikeSkywalker Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Jak masz tyle przekroku i pewnie koło 180 wzrostu to 19-tka będzie okej. Zresztą, Lazaro/Unibike, obie firmy siebie warte jeśli o podawanie geometrii chodzi. Na pewno Vision 19" przy 180 jest okej. Unibike ma pewniejsze koła, na piastach Shimano, nierdzewnych szprychach, do tego prądnica i oświetlenie, i oczko wyżej takie teoretycznie niezauważalne podzespoły jak suport, korba. Kwestia różnicy w cenie - jeszcze niedawno Vision kosztował 2 tysiące, od nowego sezonu 2.5.
Roon Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 Mam 185cm wzrostu. O unibiku myslalem 21, jest on bardziej zblizony do senatore 19 tylko ma rame wyżej. Vision 2000, Senatore 1700.
MikeSkywalker Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 To w tej cenie brałbym Visiona, musiałbyś się przymierzyć, 185 to na granicy rozmiarów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.