Fatthal Napisano 30 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Cześć wszystkim. Dostałem od znajomego starego i-magica i mam problem z podłączeniem go pod laptopa, czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Po pobraniu i zainstalowaniu ttsa z strony tacx'a sprzęt się nie łączy - wnioskuję, że jest za stary bo tylko połączenie na tym nowym jest przez bluetooth i ant+. Tutaj niestety jest tylko kabel usb. Kompletnie się na tym nie znam i będę wdzięczny za jakiekolwiek rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 30 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Tacx TTS to martwy program - o ile dobrze pamiętam definitywnie od ubiegłego roku. Żeby TTS zadziałał, oprócz pliku instalacyjnego potrzebowałbyś klucz i pewien dodatkowy plik od kogoś, kto miał zainstalowany (i użytkowany)ten program przed wyłączeniem serwerów przez Garmina. W folderze instalacyjnym trzeba wtedy podmienić parę rzeczy i można działać. Czasem mogą pojawić się problemy jeśli używasz Windowsa 10 (czy już nowszego), ale to też da się obejść. Sam mam Tacxa Neo 2T i zainstalowany w ten sposób program TTS-4, gdzie czasem używam virtual reality z ramą sterującą, bo grafika i funkcjonalności są znacznie lepsze niż na Zwifcie. Tylko trasy są bardzo krótkie i jeździ się samemu, ew. z wirtualnymi przeciwnikami. No i aktualnie TTS nie ma wielu funkcji, które działały kiedyś; tego się już nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi