Kingins Napisano 24 Listopada 2021 Napisano 24 Listopada 2021 Witam mam starą 20 letnią ramę stalową gdzie gwint do mocowania przerzutki tylnej wynosi M10x1.5 a wszystkie współczesne przerzutki mają gwint M10x1. Jak przerzutka tylna będzie pasować ?
woojj Napisano 24 Listopada 2021 Napisano 24 Listopada 2021 To co piszesz jest niemożliwe. Haki od lat 70 są 10x1 a na pewno te na stałe z ramą. Prawdopodobnie ktoś ordynarnie przegwintował ten hak, lub jest to hak dokręcany do ramy i była tam jakaś mega dziwna przerzutka......ale to mało prawdopodobne.
Kingins Napisano 24 Listopada 2021 Autor Napisano 24 Listopada 2021 Jest możliwe bo jest 😆 Haku tam nie ma otwór jest bezpośrednio w ramie. I raczej na pewno nikt go nie przegwintowywał, ponieważ nie ma śladów po przegwintowaniu są tylko zwoje grubego gwintu.
woojj Napisano 25 Listopada 2021 Napisano 25 Listopada 2021 Zrób fotki ramy i rzeczonego haka.....nie wierzę w takie cuda. Robię w rowerach zawodowo 30 lat....a hobbystycznie jeszcze więcej, ale nie widziałem i nie słyszałem.
seraph Napisano 25 Listopada 2021 Napisano 25 Listopada 2021 Też nie widziałem takich cudów, ale takiej przerzutki pewnie nie znajdziesz. Ja bym dobrał zwykłą śrubę zamiast fabrycznej i zamocował dowolną przerzutkę. Ewentualnie jak masz poziome haki to uciął tę część z gwintem i zamontował przerzutkę przez adapter haka. Albo przerzutkę na hak jak nie masz co do niej wymagań😉
Kingins Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Napisano 8 Grudnia 2021 Ten adapter haka się do niczego nie nadaje. Nie można zamontować przerzutki tak, żeby śruba B się opierała o hak.
woojj Napisano 8 Grudnia 2021 Napisano 8 Grudnia 2021 Może okrasiłbyś tę jałową gatkę jakimś fotostory....... ....choć 1 fotka PLISS..... Bo jak na razie słowo przeciw słowu .....same bzdury w tym wątku wychodzą ;-((( Od 70 lat nikt gwintów metrycznych w montażu przerzutki nie stosuje, a jeśli jest inaczej to trzeba to niedowiarkom udowodnić ;-))))
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.