WeteranWuu Napisano 6 Sierpnia 2021 Napisano 6 Sierpnia 2021 Cześć, planuje zamienić swój stary rower Mianowicie ten: http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/2444/Limber.Agile.FX3/ Jeździło mi się na nim dobrze ale nastał czas na zmianę. Jeżeli chodzi o mnie to nie jestem zawodowcem, nie skacze na rowerze i nie ścigam się w zawodach ale lubię ostrą agresywną jazdę, trasy po jakich się poruszam są różne, od gładkiego asfaltu przez leśne ścieżki aż po strome podjazdy w lesie i w mieście jak również sporo dziurawego asfaltu :D co moglibyście mi polecić? ( Jeżeli chodzi o hamulce to raczej celuje w hydrauliczne tarczowe) zależy mi też na tym żeby przerzutki dobrze działały pod dużym obciążeniem ( szybka jazda pod górkę głównie interwały planuje na nim robić) dzięki i pozdro
chudzinki Napisano 6 Sierpnia 2021 Napisano 6 Sierpnia 2021 Generalna zasada w zmianie biegów, niezależnie czy to jest osprzęt Tourney czy XT, jest taka, że odciążanie napędu przy zmianie biegów wpływa dobrze na wszystkie elementy tego napędu. W tej cenie patrzyłbym na Unibike i Decathlon.
WeteranWuu Napisano 6 Sierpnia 2021 Autor Napisano 6 Sierpnia 2021 Dodam, że nie znam się praktycznie w ogóle na rowerach, więc to co napisałeś nie za bardzo ogarniam 😅
chudzinki Napisano 6 Sierpnia 2021 Napisano 6 Sierpnia 2021 Przy zmianie biegów powinno się na ułamek sekundy odpuścić nieco nacisk na pedały. Wszystkie elementy Ci za to podziękują 🤣. 2500 to kwota na podstawowy rekreacyjny MTB. Patrz po markach, które podałem.
WeteranWuu Napisano 10 Sierpnia 2021 Autor Napisano 10 Sierpnia 2021 Jakieś konkretne modele polecili byście?
chudzinki Napisano 10 Sierpnia 2021 Napisano 10 Sierpnia 2021 Unibike Fusion i jeszcze Northec Viking, Cayon. W dniu 6.08.2021 o 13:43, Bagieta napisał: Chudzinki , gdzie podałeś te marki ? Trzy posty powyżej Twojego. Małe sprostowanie - w Decathlonie na 75% był jakiś Rockrider w cenie ok. 2500 zł, ale teraz go nie widzę...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.