Skocz do zawartości

[Rower do 2500] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, planuje zamienić swój stary rower 

Mianowicie ten: 

http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/2444/Limber.Agile.FX3/

Jeździło mi się na nim dobrze ale nastał czas na zmianę. 

Jeżeli chodzi o mnie to nie jestem zawodowcem, nie skacze na rowerze i nie ścigam się w zawodach ale lubię ostrą agresywną jazdę, trasy po jakich się poruszam są różne, od gładkiego asfaltu przez leśne ścieżki aż po strome podjazdy w lesie i w mieście  jak również sporo dziurawego asfaltu :D 

co moglibyście mi polecić? ( Jeżeli chodzi o hamulce to raczej celuje w hydrauliczne tarczowe) 

zależy mi też na tym żeby przerzutki dobrze działały pod dużym obciążeniem ( szybka jazda pod górkę głównie interwały planuje na nim robić) 

dzięki i pozdro 

Napisano

Generalna zasada w zmianie biegów, niezależnie czy to jest osprzęt Tourney czy XT, jest taka, że odciążanie napędu przy zmianie biegów wpływa dobrze na wszystkie elementy tego napędu.

W tej cenie patrzyłbym na Unibike i Decathlon.

Napisano

Przy zmianie biegów powinno się na ułamek sekundy odpuścić nieco nacisk na pedały. Wszystkie elementy Ci za to podziękują 🤣.

2500 to kwota na podstawowy rekreacyjny MTB. Patrz po markach, które podałem.

Napisano

Unibike Fusion i jeszcze Northec Viking, Cayon.

W dniu 6.08.2021 o 13:43, Bagieta napisał:

Chudzinki , gdzie podałeś te marki ?

Trzy posty powyżej Twojego. Małe sprostowanie - w Decathlonie na 75% był jakiś Rockrider w cenie ok. 2500 zł, ale teraz go nie widzę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...