izishock Napisano 3 Sierpnia 2021 Napisano 3 Sierpnia 2021 Hej, niestety przy zakładaniu nowych hamulców ułamałem jego mocowanie. Czy wie ktoś jak je odkręcić? Czytałem, że jest tam gwint z klejem przeciw samoczynnemu odkręceniu. Próbowałem kluczem 9 ale niestety nie wyszło.
MikeSkywalker Napisano 3 Sierpnia 2021 Napisano 3 Sierpnia 2021 Ale klucz Ci się obraca na piwocie? Jeśli nie to potrzebujesz dłuższego, albo kawałka rurki, bo faktycznie może być mocno wkręcony a do tego na kleju, potrzeba sporo siły przyłożyć żeby go ruszyć.
izishock Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Napisano 3 Sierpnia 2021 Piwot nie jest najwyższej jakości, jak mniemam. Jak chciałem go odkręcić to niestety chyba zerwałem wcięcia na klucz. Teraz na noc zamoczyłem go w nafcie, może pomoże. Ale jak były wcięcia to myślę, że odkręcalny jest?
MikeSkywalker Napisano 3 Sierpnia 2021 Napisano 3 Sierpnia 2021 Tak, jak są to powinien być. Ramę masz pewnie alu a pivot jest stalowy. W stalowych ramach były czasem na stałe. W takim wypadku próbuj jakimś penetratorem, typu WD40, a pivot można atakować "żabką" albo jakimś innym kluczem hydraulicznym.
izishock Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Napisano 4 Sierpnia 2021 No właśnie rama jest stalowa. Próbowałem dziś rano znów ale bez skutku. Czy jesteś w stanie mi powiedzieć czy ten piwot jest na stałe?
MikeSkywalker Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Wygląda że na stałe, nawet jest polakierowany razem z ramą.
izishock Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Napisano 4 Sierpnia 2021 Tylko obruszałem tą część z otworami i ona da się obkręcić, więc nie jest to wszystko połączone. Spróbuje podgrzać zapalniczką, może ten klej tak mocno trzyma. Gdzieś czytałem, że on puszcza przy 150 stopniach.
MikeSkywalker Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 To ta część z 3 otworami powinna być akurat na stałe Zapalniczką nic nie zdziałasz, palnik jak już.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.