Skocz do zawartości

[Piasta] FH-M435 gdzie znajdę kompatybilny bębenek?

Miklerek2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, znalazłem na zagranicznych stronach, ale nie dam za bebenek 100zl dodając wysyłkę więcej, gdzie Piasta kosztuje 140 😅 jaki bębenek będzie kompatybilny? Nie mogę znaleźć nic podobnego, dzięki wielkie. 

Napisano

Kup piastę, zrób przeszczep i dodatkowo masz dawcę na kolejne przypadki typu kilki czy konusy. Zawsze przy piastach Shimano preferowałem tego typu podejście bo to się zawsze finalnie spinało mi ekonomicznie. 

Napisano

W dokumentacji znajdujesz nr seryjny i szukasz po tym numerze. Bębenków jest mnóstwo.

Ale najlepiej tak jak powyżej. Kup piastę.

Napisano
23 godziny temu, Tyfon79 napisał:

Kup piastę, zrób przeszczep i dodatkowo masz dawcę na kolejne przypadki typu kilki czy konusy. Zawsze przy piastach Shimano preferowałem tego typu podejście bo to się zawsze finalnie spinało mi ekonomicznie. 

To na jaką mogę zamienić, bo szukam i szukam, w tym przedziale cenowym oczywiście. 

Napisano
22 godziny temu, skom25 napisał:

W dokumentacji znajdujesz nr seryjny i szukasz po tym numerze. Bębenków jest mnóstwo.

Ale najlepiej tak jak powyżej. Kup piastę.

Dobra, jeszcze coś wymyśliłem, tego bębenka nie da się naprawić? Z tego co widzę na tylko kulki w środku, które prawdopodobnie się skruszyły, bo słychać łupanie jak się jedzie. Wiem, na te sama, ale ona jest średnio dostępna w Polsce, w tym problem. 

Napisano

Kulki spokojnie dokupisz, ale ja obstawiam że masz tam po prostu syf. Rozbierz i zobacz. Potrzebujesz do tego specjalny klucz.

A kiedy słyszysz ten dźwięk? Jak pedałujesz czy jak przestajesz?

Napisano

W momencie kiedy pedałuje głównie. Rozebrałem óske, myślałem, że to łożyska w piascie, ale jednak nasmarowałem, wszystko wyczyściłem, ale bebenek się nie kręci, tylko troche, więc stawiam, że rzeczywiście albo kulki w środku, albo syf. Żeby odkrecic bebenek to mam na imbusa, ale pewnie żeby się do bębenka dostać to potrzebuje klucz? 

Napisano

Tak.

Jak kręcisz i wtedy jest hałas, to nie może to być bębenek, bo on stoi w miejscu. 

Jak się dobrać do bębenka znajdziesz w Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...