kristof313 Napisano 27 Czerwca 2021 Napisano 27 Czerwca 2021 Dzień dobry Na wstępie napisze że jestem nowym użytkownikiem i pewnie wiele już takich tematów i wątków było, ale bardzo chciałbym poznać opinię ludzi którzy się znają i pomogą w doskonałym wyborze odpowiedniego roweru. Jestem prawie 40 letnim facetem wzrost 178 cm, waga ok 90 kg, chciałby kupić rower górski może croosowy - sam nie wiem dlatego że troche będę jeździł po drogach gruntowych, ale to pewnie głównie i tak będą to ścieżki rowerowe. Czy mogę liczyć na jakieś propozycje co do wyboru roweru, dlatego że nie ukrywam że mam zaufanie do polskiej marki Romet( jak byłem brzdącem zawsze miałem rowery tego producenta i dobrze to wspominam) teraz nosze się z zamiarem zakupu MTB Romet Ramlber R6.4 czy to dobry wybór? Nie ukrywam chciałbym lekki rower i taki który poporstu "pojeździ" , oczywiście w tym w tym zakresie cenowym. dziękuje Krzysztof
MikeSkywalker Napisano 27 Czerwca 2021 Napisano 27 Czerwca 2021 Teraz do marki Romet mógł zostać sentyment - ale nic więcej. Ot tanie rowery, niczym się nie wyróżniające, a czasem wręcz kiepskie. Jak chcesz prawdziwie polską markę to weź np. Unibike, składanego w Bydgoszczy. Do wyboru masz crossowego Flasha albo górala Shadow. Jedyny minus taki że ciężko kupić te rowery, popyt jest bardzo duży, trzeba polować.
kristof313 Napisano 16 Października 2021 Autor Napisano 16 Października 2021 Hej odświeżę temat - jeszcze roweru nie kupiłem - niestety "bida" na rynku liczę że w okresie zimowym ceny spadną, choć szalejąca inflacja i drożyzna powoduje, że nie wiadomo czego się spodziewać i chyba taniej mimo wszystko nie będzie.Mam chęć w przyszłości z synem poganiać po lasach ścieżkach górskich więc chciałbym zainwestować w cos co wytrzyma taki rodzaj jazdy i żeby jednak rower był też komfortowy na zwykłej jezdni w drodze po poranne zakupy- jestem amatorem - ale można mieć marzenia i wyzwania:) , podoba mi się jednak Romet Mustang 6 i chyba na to się zdecyduje. dzięki
MikeSkywalker Napisano 17 Października 2021 Napisano 17 Października 2021 Niestety ale nie spadną. Skoro rowerów brakuje nie ma powodów żeby sprzątać magazyny. Na wiosnę prawdopodobnie skoczą, przed przyszłym sezonem. I to nie zasługa inflacji tylko braków części itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.