nicomcse Napisano 23 Czerwca 2021 Napisano 23 Czerwca 2021 Hej, szukam porady co ciekawego w tym budżecie dostanę. Wzrost 197; waga 140 - chcę zmienić trochę tryb życia, więc zakup roweru to chyba dobry krok... Zależy mi na wytrzymałości i wygodzie. Często też będę przewoził aparat, drona i jakieś pierdoły do roboty. Obecnie znajomi polecili mi CHECKER PIG Zulu oraz KROSS TRANS 5.0 lub 8.0. Zulu trochę bardziej do mnie przemawia, ale nie wiem czy słusznie. Zaznaczę, że jestem totalnym laikiem rowerowym więc poproszę o odpowiedzi prostym językiem (jedyny jaki w życiu miałem to ten z komunii) Z góry dzięki za porady~!
chudzinki Napisano 23 Czerwca 2021 Napisano 23 Czerwca 2021 A orientowałeś się o DMC tych rowerów? Twoja waga + te toboły, które zamierzasz przewozić.... Od tego bym chyba zaczął.
nicomcse Napisano 23 Czerwca 2021 Autor Napisano 23 Czerwca 2021 Toboły to będzie max. 5-7 kg. No i niestety online nie mogę odszukać dokładnej DMC tych modeli. Dla Kross'a znalazłem tylko info sprzed kilku lat mówiące, że ich treki są do 120. Facet w okolicznym rowerowym stwierdził, że Zulu wytrzyma - ale też wolałbym mieć pewność.
chudzinki Napisano 23 Czerwca 2021 Napisano 23 Czerwca 2021 170 kg https://www.decathlon.pl/p/rower-podrozny-riverside-touring-520/_/R-p-332407?mc=8643286&c=Niebieski_Turkusowy Kwestia dostępności...
nicomcse Napisano 23 Czerwca 2021 Autor Napisano 23 Czerwca 2021 No właśnie, dostępność - zależy mi na zakupie na początek lipca., a sytuacja z dostawami w okolicznych salonach to jesień lub wiosna '22...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.